Chyby, ktorých sa dopúšťame pri používaní deodorantu

Ak naozaj chcete zabojovať proti potu, pri používaní deodorantu dodržiavajte isté pravidlá.

05.10.2015 07:00
Nadmerné potenie. Ako si s ním poradiť? Foto:
Potenie. Ako si s ním poradiť?
debata

Ak si oholíte podpazušie, musíte počkať, než si nanesiete deodorant. Pokožka v týchto miestach je po holení citlivá a ak na ňu nanesiete deodorant, môže zareagovať začervenaním, pálením aj drobnými vyrážkami. Pokožku po umytí nechajte aj poriadne vysušiť, až potom použite deodorant.

Deodorant má ochrániť pred nepríjemným zápachom potu. Ale to neznamená, že slúži ako parfum. Priveľa deodorantu neznamená, že budete voňať lepšie či intenzívnejšie. Naopak. keďže deodorant obsahuje aj chemické zložky, ktoré bojujú s baktériami na našej pokožke, priveľa prípravku jej môže uškodiť – opäť môže zeragovať začervenaním. Vôňa deodorantu by mala byť veľmi jemná, aby sa „nebila“ s vôňou vášho parfumu.

Deodorant nedokáže bojovať v prípade, ak ho nanesiete na spotenú pokožku! To je omyl. Nanášať si ho v kancelárii uprostred dňa plného stresu preto nemá žiaden význam, s potom už nezabojujete. Svoju silu ukáže len v prípade, ak ho nanesiete ešte skôr, než sa začnete potiť a než pokožku pokryjú baktérie. Načasovanie je preto dôležité, deodorant nanášajte po osprchovaní sa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zápach #chyba #pokožka #deodorant

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...