Pery ako v bavlnke: Základom je starostlivosť, krása príde sama

Krásne nalíčené pery považuje mnoho žien (a, samozrejme, aj mužov) za najpríťažlivejšiu časť ženskej tváre. Ale na krásne nalíčenie musia byť pery najprv zdravé a hýčkané.

25.09.2015 07:00
O pery sa musíte počas jesene patrične starať. Foto:
O pery sa musíte počas jesene patrične starať.
debata

S príchodom chladného počasia začnú naše pery čeliť nepriaznivým vplyvom počasia. Vietor, chlad, vlhkosť, prechody zo zimy do tepla – to všetko sa podpisuje na hladkosti, štruktúry, pocite suchej a podráždenej pokožky. Preto je nutné opatrovať pery rovnako intenzívne ako počas leta, keď na ne pôsobí slnko či slaná (alebo chlórovaná) voda.

Ak teda chcete, aby vaše pery boli fit, mali by ste sa o ne pravidelne starať.

Píling

Proti suchej a zlupujúcej sa pokožke pomôže pravidelný píling. Ten môžete vykonávať pomocou mäkkej zubnej kefky bez akýchkoľvek prípravkov. Jemne ich premasírujte a prekrvte. Následne môžete naniesť balzam. Skvelé však bude, ak pokožku vyživíte aj prírodným spôsobom. Po pílingu môžete na pery naniesť med, alebo kokosový olej (v tuhšom stave) či pár kvapiek olivového oleja. Aj tie môžete pre intenzívnejšie pôsobenie jemne vmasírovať kefkou.

Masáž

Pokožku pier môžete aj masírovať. Čistými rukami, konkrétne bruškami prstov si môžete pery jemne preklepať. Vhodná je tiež tvárová gymnastika. Napríklad vyslovovanie samohlások a nafukovanie vzduchu do líc. Uvoľňujúce triky pomôžu perám, ale aj psychike.

Maska proti vráskam

Dôležité nie je len vyživiť oblasť pier, ale aj ich okolie. Práve to má sklon k zvýšenej tvorbe vrások. Okolie pier teda pravidelne krémujte. Nechajte pôsobiť 20 až 30 minút a následne zotriete jemne obrúskom.

Výživa zvnútra

Tak ako pri celom tele a pokožke tváre aj pri perách platí, že patričná výživa v jedálničku sa pozitívne pretaví do zdravého a príťažlivého vzhľadu. Dôležité je príjmať stravu bohatú na obsah vitamínov A, B, C a E. Tiež obsah železa, zinku či vápnika. Ovocie a zelenina vo všeobecnosti, ale najmä strukoviny, banány, avokádo či špenát sú ideálna súčasť jedálnička.

Tipy na ochranu pier:

Labello Camomile – obsah bambuckého masla a pantenolu zabezpečuje hydratáciu a pery zvláčňuje a zjemňuje. Výťažky z harmančeka pomáhajú chrániť a upokojiť pery.

Dermacol SOS Lips – zvláčňujúci balzam na pery s vôňou mandlí. Vyživuje prírodnými olejmi, včelím voskom a vitamínom E, podporuje regeneráciu pier.

Nobilis Tilia zvláčňujúca pomáda na pery – obsahuje kokosový olej, jojobový vosk a bambucké maslo. S prídavkom ďalších prírodných voskov a lecitínu je odolná aj proti vyšším či nižším teplotám.

Nuxe Reve de Miel – tyčinka na pery určená špeciálne na suché a popraskané pery, upokojuje a navracia do pokožky vodu aj potrebné lipidy.

Mac Lip Conditioner – balzam na pery, ktorý ich hydratuje a vytvára ochrannú bariéru, aby si udržali jemnosť a hydratáciu. Má v sebe jemný lesk.

Shiseido Full Corection Lip Treatment – vyživujúci balzam, ktorý dodá perám objem, pričom pôsobí proti vysúšaniu či tvorbe vrások. Zároveň dodáva perám lesk.

Dior Créme de Rose – intenzívny balzam na pery s výťažkom olejov z damašskej ruže. Pôsobí proti vysúšaniu aj starnutiu pier. Zanecháva ich jemné a hebké. Odporúča sa používať aj ako intenzívna kúra na pery počas noci.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starostlivosť #pokožka #masáž #píling #pery

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...