Plis sem, plis tam - horúci módny trend, ktorý by ste nemali obísť!

Vždy sa považovali za veľmi ženské - plisované kúsky, predovšetkým sukní, patrili kedysi medzi ženami veľmi obľúbené kúsky odevov. Dnes slávia veľký návrat.

17.09.2015 07:00
debata (2)
Práve talianska značka Gucci vrátila plisovania... Foto: SITA/AP, Antonio Calanni
plisovanie - trend - jeseň 2015 Práve talianska značka Gucci vrátila plisovania do centra pozornosti. Či už na šatách, sukniach, ale aj detailoch rukávov, prípadne živôtikov.

Bola to najmä talianska značka Gucci, ktorá trend plisovaných materiálov priniesla späť na výslnie. Hoci v prípade estetiky talianskeho módneho domu išlo o priam nedbalé akoby nepravidelné plisé, módne značky, ktoré túto inšpiráciu prevzali, si s ním už poradili po svojom.

Plisovanie sa zaradilo medzi horúce trendy...
Skladaná sukňa s falošnou koženou úpravou - za...
+9Plisovaná sukňa s pestrým vzorom - predáva Yumi.

Aj preto je dnes ponuka módnych butikov a obchodov obohatená o početné kúsky s klasickými skladanými sukňami, topy ozdobené plisovanými rukávikmi či spodnými lemami, alebo šaty, v ktorých je plisé zároveň našívané vedľa seba tak, aby kopírovalo a podčiarklo siluetu nositeľky.

Azda najvhodnejšou alternatívou, ak už sa rozhodnete, že aj vaša jeseň bude plisovaná, je sukňa. Elegantný kúsok sa totiž bude skvelo kombinovať so slávnostnými topmi, ale aj košeľovými blúzkami, jemnými úpletovými svetríkmi či prípadne rolákmi.

zväčšiť Plisovanie sa zaradilo medzi horúce trendy... Foto: SHUTTERSTOCK, archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
plisovanie - trend - jeseň 2015 Plisovanie sa zaradilo medzi horúce trendy tejto jesene. Aspoň jeden kúsok by nemal vo vašej skrini chýbať.

V materiáloch vedú zmesové – aj preto, aby sa kúsky mohli prať a zároveň si zachovali svoj tvar a formu. Ľahšie materiály sú farbené, prípadne potlačené. Jeseň však zvádza aj k tomu, aby ste plisované kúsky vyberali v ťažších verziách – teda akoby koženom vyhotovení. Inšpiráciu nájdete v našej galérii.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Gucci #trend #jeseň 2015 #plisovanie

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...