Účes podľa typu postavy? Odborník radí, aký (ne)zvoliť, aby ste bodovali

V súvislosti s účesom sa najčastejšie hovorí o tom, že ten správny dokáže podčiarknuť pôvab ženskej tváre a jej čŕt. Ale vedeli ste, že to platí aj pre postavu.

10.09.2015 07:00
Aký účes zvoliť, aby dokonale ladil s figúrou?
Aký účes zvoliť, aby dokonale ladil s figúrou?
debata

Podľa vlasového štylistu Andrea Battistu, ktorého citoval magazín Women's Health, správna voľba strihu či vlasového stylingu v kombinácii s typom postavy môže pozdvihnúť váš celkový vzhľad smerom k dokonalosti. A čo radil?

Postava v tvare jablka

Dámy, ktoré majú silnejšie partie v oblasti brucha a nemajú definovanú figúru, by mali skúšať účes na spôsob speváčky Adele. Pramene s menším objemom po bokoch hlavy, ktorým kraľuje výraznejšia a nadýchaná vlasová korunka (či už výčes alebo vlna). Tento účes totiž opticky predĺži postavu a dodá jej viac optickej rovnováhy. Vyhnúť by sa dámy s týmto typom figúry mali klasického bobu a tiež objemným vlnám na stranu.

Postava v tvare hrušky

Základom by mal byť objem a dĺžka. Nadýchané a dokonalé vlny totiž prilákajú pozornosť k horným partiám a tvári. Naopak, krátke vlasy by zdôraznili výraznejšie pozadie a oblasť bokov.

Postava v tvare presýpacích hodín

Aj dámy s touto ukážkovou a žiadanou postavou by mali voliť zvlnené kadere s objemom. Ten by však mal byť menej výrazný ako v predchádzajúcom prípade a dĺžka vlasov kratšia. Vyhnúť sa treba prísnym kučerám alebo extrémne dlhým vlasom.

Vysoká plochá figúra

Vlny vo vlasoch pridajú opticky objem aj pár centimetrov v krivkách. Krátke strihy alebo účesy na spôsob vĺn 80-tych rokov by len zdôraznili kostnatý základ.

Drobná postava

Battista odporúča dĺžku zhruba po plecia, alebo ešte lepšie – účes z krátkych vlasov a radšej bez extrémneho objemu, skôr s dôrazom na dokonalý strih. Dlhé vlasy a objemné vlny by len zdôraznili drobnú a nízku postavu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #účes #Kaderník #postava #odborník #typ #čo zvoliť

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...