Vrásky čakajú na príležitosť! Nedajte im ju, chráňte tvár aj dekolt

Zabojujte proti vráskam tak, ako môžete. Myslite na starostlivosť aj stravu.

13.09.2015 11:00
zrelá pleť, líčenie, pôvab, žena Foto:
Starajte sa o pokožku, poďakuje sa vám sviežosťou.
debata

Ochrana pred slnkom je základ

Nezabúdajte na ňu ani počas jesene. To, že na oblohe sa usídlili mraky, ešte neznamená, že sa cez ne nedostanú nebezpečné UVA lúče. Čím menej ochrany pred slnkom, tým viac vrások, myslite na to.

Sladké zlozvyky obmedzte

Cukor je spoluzodpovedný za to, že pokožka stráca elasticitu a je náchylnejšia na tvorbu vrások. Úplne sa vzdať sladkostí môže byť náročné, ale skúste cukor nahradiť napríklad inými sladidlami a konzumáciu sladkých pochúťok aspoň obmedzte.

Strava pomáha

Obmedzenie jednoduchých sacharidov aj tukov pomôže k zdravšiemu vzhľadu pokožky. Isté druhy potravín pomáhajú koži viac ako iné. Vo všeobecnosti platí: veľa ovocia a zeleniny, menej mäsa a pečiva. Zmeny na pokožke sa určite dostavia.

Správna kozmetika a ošetrenie

Kozmetiku vyberajte podľa typu pleti a veku. Ak sa vám začínajú robiť prvé vrásky v okolí očí či úst a vy ich zaryto ignorujete, budú čoraz výraznejšie. Prípravky ale aj typ ošetrenia dokážu pleti pomôcť, len ich treba vyberať cielene. Ak si netrúfate odhadnúť, čo vaša pleť potrebuje, poraďte sa s vašou kozmetičkou.

Nezabúdajte na krk a dekolt

Vrásky sa tvoria nielen na tvári. Suchá pokožka na dekolte si takisto žiada každodennú starostlivosť, potrebuje hydratáciu a takisto dostatok tukov na premastenie. Práve pohľad do dekoltu môže prezdradiť skutočný vek ženy, ktorá pri starostlivosti o pokožku tváre na dekolt zabúda.

Krásna pokožka – správne vitamíny:

Vitamín E
Je predovšetkým úžasným antioxidantom, ktorý sa veľmi dobre vstrebáva cez kožu. Udržiava v pokožke vlhkosť, preto je účinnou zbraňou proti vráskam a ochabnutej pleti. Vitamín E sa hojne vyskytuje v špenáte, brokolici, avokáde, mandliach, olivovom oleji, tofu a krevetách.

Vitamín A
Je nápomocný pri obnove tkaniva a spevňovaniu pokožky. Pre udržanie krásnej a zdravej pleti by sme mali tento vitamín prijímať nielen zvnútra, konzumáciou mrkvy, broskyne, manga, sušených marhúľ či papriky, ale aj zvonku kvalitným pleťovým krémom.

Vitamín C
Chráni kožu pred pôsobením voľných radikálov a zároveň chráni pokožku pred predčasným starnutím. "Céčko” pomáha pri hojení raniek a eliminuje výskyt hnedých škvŕn na koži. Pôsobí na látkovú výmenu a ak je súčasťou krémov, stimuluje tvorbu kožných kolagénových vlákien.

Vitamín D
Je dôležitým antioxidantom, má účinky na hustotu kostí a zdravie chrupu a pôsobí protirakovinovo. Veľké množstvo tohto vitamínu sa nachádza v rybách, mlieku a žĺtku.

Vitamín K
Je veľmi napomocný pri liečbe nevzhľadného podráždenia kože, ako sú napríklad žilky, jazvy či tmavé kruhy pod očami. Avšak výskum o účinkoch vitamínu K na kožu je obmedzenejší než vitamínov E a C. Vitamín K nájdete v zelenom čaji, kyslej kapuste, brokolici, pšenici, fazuli, pŕhľave a vajciach.

Kúra na korekciu vrások PRO Clinical, AVON:...
Protivrásková sada PHB:
 Výťažky z rastlín...
+3Doliva & Vitamine sérum na stimuláciu kolagénu:...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #starnutie #vitamíny #vrásky #staristlivosť

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...