Prvá pomoc pre nechty po lete? Zabráňte tomu, aby boli suché a zničené

Morská voda, piesok, horúčava, ale aj ochladzovanie pod studenou vodou. To všetko sa počas leta podpisuje na stave vašich nechtov. Zaslúžia si poriadnu dávku regenerácie.

24.08.2015 15:00
Starostlivosť o nechty Foto:
Starostlivosť o nechty po období leta a dovoleniek by ste mali zintenzívniť.
debata

Pokiaľ nepatríte medzi dámy, ktoré pravidelne navštevujú manikérsky salón a nechávajú svoje nechty opatrovať pod rukami odborníkov, mali by ste si uvedomiť, že v období po lete potrebujú výraznejšiu starostlivosť než inokedy.

Počas leta, ale aj na jeho konci sa zvyknú nechty lámať a nechtová kožička sa odiera a vysúša. Ideálne preto je pravidelne ich masírovať a vyživovať. Ak to budete robiť denne, určite nešliapnete vedľa. Nechtom prospievajú rozličné olejčeky, prípravky a mandľovým olejom či bambuckým maslom, alebo ďalšími hydratačno-upokojujúcimi výťažkami. Používajte tieto prípravky vždy aj po chvíli, keď si nechty odlakujete. Zabránite tak negatívnym účinkom acetónu či iných látok v odlakovačoch, ktoré predsa len nechtom dávajú zabrať.

Možno si počas dovolenky zvyknete hovorievať, že nastal čas na odlakované nechty – skrátka chcete byť pár dní „naostro“. Ale pozor, to je chyba. Nechty totiž absorbujú vodu rýchlejšie ako pokožka a tak už minúta nechtu vo vode vedie k tomu, že sa narúša jeho štruktúra, dochádza k vysúšaniu a rohovateniu. Cestou ochrany sú práve laky. Nemusíte siahať po farebných tónoch, ak nechcete, ale určite si zadovážte krycie laky, ktoré nechty spevnia a zjednotia. Tie chránia aj pred pôsobením morskej vody či vody vo všeobecnosti.

Problémom po lete môžu byť aj zožltnuté nechty či farebne nerovnomerné. V takom prípade môže pomôcť prípravok na vybielenie a zjednotenie farebnosti.

Sally Hansen 18K Gold Hardener.
OPI Avoplex Nail & Cuticle Replenishing Oil
+1L'Occitane Nail and Cuticle Nourishing Oil

Tipy na ošetrenie:

Spevňovač nechtov Sally Hansen 18K Gold Hardener s výťažkami zo zlata je určený na lámavé, poškodené a suché nechty. Hydratuje a dodáva nechtu výživu, výrazne spevní a dodá lesk.

Vyživujúci nechtový olej L'Occitane Nail and Cuticle Nourishing Oil s bambuckým maslom vyživuje a chráni pokožku. Zmäkčuje kožičku a ľahko sa vstrebáva.

Výživný olej na nechty a kutikulu OPI Avoplex Nail & Cuticle Replenishing Oil. Predchádza vysušovaniu, prispieva ku spevneniu a zrýchleniu rastu nechtovej platničky.

Vybielujúca starostlivosť L'Oreál Paris Resist & Shine Pro Keratin White obsahuje aktívnu bieliacu zložku, vďaka ktorej sú nechty prirodzene biele, bez žltého efektu. Chráni necht, posilňuje a vyživuje.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #starostlivosť #hydratácia #ošetrenie #spevnenie #necht

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...