V znamení hada! Obuv či kabelka - tieto doplnky budú hitom jesene

Zvieracie vzory vždy patrili medzi kontroverzné, no zároveň často obľubované módne motívy. Po dominancii potlačí kože leoparda či tigra alebo zebry prichádza nová móda. Šelmy na štyroch nohách tentoraz striedajú plazy.

24.08.2015 07:00
debata (1)
zväčšiť Hadia potlač sa zaradila medzi najhorúcejšie... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
hadia potlač - doplnky - jeseň 2015 - zvieracie potlače Hadia potlač sa zaradila medzi najhorúcejšie hity nasledujúcich jesenných dní.

Aj vy ste si už možno všimli na pultoch obchodov s obuvou či kabelkami motívy hadej kože. Práve potlač jedného z najobávanejších (a pre mnohých aj najdesivejších) tvorov planéty dominuje vo vzorovaných trendoch jesene 2015.

Napriek tomu, že z plazov máme často strach, ich nádherná koža, jej odtiene, farebnosť, lesk či štruktúra nás odjakživa fascinovala. A s možnosťami módneho priemyslu, ktorý dnes už dokáže replikovať všemožné vzory a vytvoriť ich na prírodných aj umelých materiáloch, sa hadie potlače môžu vracať opakovane v silnej prevahe.

Dámska kabelka - batoh s imitáciou hadej kože...
Dámske lodičky s hrubým podpätkom a dezénom...
+9Balerínky s dezénom hadej kože - predáva...

Ak by ste si túto jeseň mali zadovážiť len jeden kúsok, odporúčame vám obuv – nemusíte to hrať „na prvú“ – pre minimalistky postačí aj reliéfna úprava kože v duchu hadej. Vzor môžete zameniť za klasiku v čiernom, svetlom a sivom vyhotovení. Samozrejme, pozornosť pritiahnete predovšetkým s pravými, ba priam až excentricky zveličenými hadími motívmi. Výrazná farebnosť červenej, zelenej či modrej v kombinácii s imitáciou hadieho vzoru bude veľmi úderná.

Modelka na prehliadke značky Miu Miu s... Foto: SITA/AP, Jacques Brinon
Miu Miu Modelka na prehliadke značky Miu Miu s kolekciou jeseň-zima 2015.

Ak sa obávate, že podobné kúsky sa ťažko kombinujú, hľadajte inšpiráciu v retro návratoch 70-tych rokov, keď sa zvieracie potlače neobávane kombinovali s károm či vzormi (prehliadka Miu Miu to ukázala v plnej kráse). Alebo voľte minimalizmus doplnený výraznou kabelkou či opaskom a lodičkami.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #obuv #trend #Kabelka #doplnky #jeseň 2015 #hadie potlače #zvieracie potlače

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...