Keď neviete, čo s dorastajúcou ofinou... Ako ju upraviť?

Niekoľko mesiacov, možno rokov ste nosili ofinu. A odrazu chcete nechať narásť svoje vlasy. Asi každá žena vie, aký "otravný" je ten medzičas, kým ofina dorastie.

18.08.2015 15:00
Ako si upraviť ofinu? Niekedy to dokáže byť... Foto:
Ako si upraviť ofinu? Niekedy to dokáže byť poriadna výzva.
debata

Mnoho dám každé ráno doslova šalie v kúpeľni pri úprave účesu, pretože nevedia, akoby si mali rastúce vlasy upraviť. Nič nesedí tak, akoby si želali. Vlasy sa krútia, padajú do očí. Ale pár úprav predsa len dokáže pomôcť.

1. spôsob

Vyskúšajte si ofinu upraviť tak, aby vám lemovala tvár. Rozdeľte ju pri úprave celého účesu na cestičku a pri fénovaní ju začesávajte na striedačku do protiľahlých strán tak, aby okbresľovala tvár. Následne ju rozdeľte stredovou cestičkou a prameňmi olemujte tvár. Zafixujte lakom, prípadne pinetkou – výsledkom bude look s retro náladou.

2. spôsob

Ofinu dokáže uchytiť napríklad vrkoč. Ten nemusíte tvoriť len na temene či vzadu, ale začať napríklad aj zboku hlavy. Vyberte si hrubší dlhý prameň vlasov a začnite pliesť vrkoč po obvode vlasovej línie nad čelom. K dlhým vlasom pripletajte aj kratšiu ofinu. Výsledkom by mal byť francúzsky vrkoč, ktorý vytvorí akúsi čelenku. Fixujte ho sponkou a stylingovým prípravkom.

3. spôsob

Ofina siahajúce až po koreň nosa je už trošku dlhšia, ale stále sa s ňou pracuje ťažšie. Skúsiť to môžete napríklad so stylingom fixovanej vlny doboku. Vlasy fúkajte ponad čelo z jednej strany do druhej, pričom časť vlasov môžete zasunúť za ucho. Fixujte. Zvyšok vlasov jemne natupírujte a dodajte im objem.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #účes #úprava #ofina

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...