Tri domáce lacné recepty na komedony

Nepotrebujete drahé prípravky z lekárne. Rovnako účinné sú v boji proti komedonom aj dobré staré známe produkty, ktoré doma určite nájdete.

18.08.2015 13:00
uhry, komedony, akné Foto:
Sóda bikarbóna, zubná pasta či čajovníkový olej. Skúste to s nimi.
debata

Sóda bikarbóna

Najznámejším a najčastejším domácim prostriedkom proti komedonom je sóda bikarbóna. Účinkuje rovnako ako hocijaký drahý prípravok z lekárne či drogérie. Obyčajne sa aplikuje ako peeling či maska. Stačia vám dve čajové lyžičky sódy. Zalejte trochou vody, aby ste z nej mohli vymiešať pastu. Tú potom naneste na „bodkované“ časti na tvári. Po 15 minútach zmyte vodou.

Zubná pasta

Ďalšia lacná metóda na tzv. uhríky, je zubná pasta. Aplikovať ju možno ako masku alebo peeling. Maska: Tým, že zubná pasta na tvári uschne, odstráni nadmernú tvorbu mazu. Tiež ju však možno použiť ako peeling, keďže obsahuje mikroperličky. Ak vám však pasta bude tvár príliš vysušovať, radšej na túto metódu zabudnite.

Čajovníkový olej

Tiež sa považuje za liek proti akné, konkrétne pri spomínaných čiernych bodkách. Olej nakvapkajte na tampón a priložte na postihnuté miesta. Ale pozor, hoci čajovníkový olej (známejší pod anglickým názvom tee tree oil) dezinfikuje, podobne ako pasta pleť vysušuje. Ak teda bojujete so suchou pokožkou, nie je pre vás tento olej vhodný.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sóda bikarbóna #zubná pasta #peeling #komedony #čajovníkový olej

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...