Krása v kvapkách oleja: Leto si žiada výživu pre pleť aj vlasy

Stáročia dozadu sa vonné oleje obohatené o výťažky z rozličných rastlín využívali v starostlivosti o krásu. Časy sa nezmenili. Akurát sa zdokonalili spôsoby zakomponovania vzácnych látok do jednotlivých prípravok.

04.08.2015 17:00
olej - pokožka - starostlivosť Foto:
Výťažky z esenciálnych a prírodnych olejov v kozmetike sa používajú stáročia. Inovácie umožňujú, aby v pokožke pôsobili čo najintenzívnejšie.
debata

Vďaka výskumom vedeckých tímov a inováciam je dnes už možné používať v kozmetike prípravky s bohatým zastúpením olejového podielu a súčasťou kozmetiky sa stali aj veľmi vzácne a pred pár desiatkami rokov nedostupné esenciálne či prírodné oleje.

Hoci olejová starostlivosť je vhodná po celý rok a pri správnom používaní či výbere produktov ju dokážu oceniť aj dámy so zmiešanou či citlivou pleťou, azda najintenzívnejšie sa nutnosť výživy, hydratácie či upokojenia objavuje v letnom období.

zväčšiť S olejovými výťažkami sa dokážete o suchú a... Foto: SHUTTERSTOCK, archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
olej - pokožka - starostlivosť S olejovými výťažkami sa dokážete o suchú a slnkom poškodenú pokožku, ale aj vlasy či ruky a nohy postarať.

Horúce slnko na pokožke tela či tváre, morská slaná voda, klimatizácia – to všetko si vyberá daň na našej pleti a oberá ju o potrebné živiny. Podobne sú na tom tiež vlasy, ktoré sa vplyvom účinkov letného prostredia stávajú oslabenými, suchšími, unavenejšími.

A práve vtedy môžu na rad nastúpiť esenciálne či prírodné oleje ako napríklad olivový, kokosový, argánový olej či napríklad výťažky z rozličných kvetín ako lotos, kamélia, alebo dokonca orchidea. O ich účinkoch sa asi najskôr musíte presvedčiť najmä sami, lebo ospevovať niečo je jedna vec, ale reálny výsledok vec druhá. S prírodnými výťažkami však určite neurobíte pre pleť zlé rozhodnutie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #krása #zdravá výživa #starostlivosť #olej

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...