Zlozvyky, ktorými ubližujete svojim vlasom

Aj vlasy, ako pravá koruna krásy, môžu "zhrdzavieť". Najmä pri zlej starostlivosti.

02.08.2015 17:00
vlasy, starostlivosť, kozmetika Foto:
Turban na hlave dokáže narušiť a poškodiť aj zdravé vlasy.
debata

Vyhnite sa zlozvykom, ktoré sa zakorenili možno ešte u vašej starej mamy a ničia vlasy aj vám. Každá žena môže mať krásne a zdravé vlasy od korienkov až po končeky.

Uväzujete vlasy stále na rovnakom mieste

Či už idete do posilňovne, behať, alebo len tak k vode, obvykle sa frizúra vymení za praktický účes. Neupevňujte však vlasy do sponky, alebo gumičky vždy na rovnakom mieste. Tým presiľujete iba niektoré vlasy, ničíte im korienok a vlas stráca lesk aj elasticitu. Ak musíte vlasy zopnúť a upevniť, meňte miesto. Vlasy budú zdravšie.

Veľa šampónu a iba jedno umytie

Odborníčka na styling Carla Pisegna tvrdí, že používame na vlasy príliš veľa šampónu, čo nie je potrebné. Jednu dávku si rozdeľte na dve a vlasy si umyte dvakrát po sebe. Prvé umytie je to, čo očisťuje vlasy, zmýva nečistoty a mastnotu. Druhým umytím vlasy skutočne prečistíte. Neminiete viac šampónu iba proces umývania viac zefektívnite.

Používate uterák

Učia nás to filmy aj tradícia, no Carla Pisegna radí skoncovať s turbanom na hlave. Mokré vlasy uterák poláme a zauzlí. Prebytočnú vodu môžete nechať stiecť do vane, alebo ju jemne z vlasov stiahnuť aj pomocou uteráka, no zabudnite na drsné uväzovanie vlasov. Dokáže narušiť a poškodiť aj zdravé vlasy.

Nestriedate kozmetiku

Šampóny, kondicionéry, oleje na vlasy a ďalšie výživné prípravky treba striedať. Je to ako s jedlom. Nevyzerali by ste práve najlepšie, ak by ste celý život jedli iba jedno obedové menu. Aj z obľúbenej kozmetiky treba mať viacero druhov. Najmä pri prechode ročných období. Vlasy v mraze vyžadujú inú starostlivosť, ako počas letnej páľavy. Dodajte svojim vlasom zmenu. Budú lepšie chránené a dostanú presne tú výživu, ktorú v danom počasí najviac potrebujú.

Žiadne kefovanie zhora nadol

Dlhé vlasy tým extrémne trpia. Tvoria sa hrčky, uzlíky, vytrhávajú priamo s korienkom. Ak budete česať dlhé vlasy, prioritou je česať oddola po malých úsekoch. Nielenže to nebude bolestivé, je to zároveň šetrnejšie k vašim vlasom, ktoré utrpia menej zlomenín a „poranení“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starostlivosť o vlasy #vlasová kozmetika #krásne vlasy

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...