Pranie, sušenie či nosenie - ako sa starať o podprsenku?

Väčšina žien dobre vie, že nájsť kvalitnú a dobrú podprsenku nie je vždy jednoduchá záležitosť. A keď už sa to podarí, potom je tu starostlivosť, ktorá by ju mala udržať čo najdlhšie v dokonalom stave.

24.07.2015 07:00
podprsenka Foto:
O podprsenku sa musíte náležite starať, aby vydržala dlho.
debata

Možno si hovoríte, že v tomto smere žiadne rady nepotrebujete. Ale skúste pokračovať ďalej, možno vás prekvapíme.

1. Inštrukcie

Samozrejme, ideálne je vždy na úvod si prečítať inštrukcie výrobcu. Niektorú bielizeň možno prať len ručne v jemnom mydlovom roztoku, niektoré kúsky zvládnu aj prací cyklus so 60 stupňovou teplotou. Vo všeobecnosti však platí, že k podprsenkám buďte radšej jemnejšia a vždy ich perte na nižšej teplote a jemnejšom programe. Skvelým pomocníkom sú v tomto prípade sieťované vrecúška do práčky. Vložte do nich podprsenku a perte v nich – zabránite tak tomu, aby podprsenka stríácala formu, alebo sa nečakane naťahovala na ramienkach.

2. Ako často prať

Nie je nutné prať podprsenku po každom nosení – pokiaľ teda nepatríte k dámam so zvýšením potením. Vždy záleží od aktivity, alebo dlžky nosenia. Je jasné, že po hodine aerobiku musí vaša športová podprsenka do práčky, ale ak si spodnú bielizeň vezmete napríklad len na pár hodín v nedeľu na prechádzku či návštevu k rodinným priateľom, pokojne si ju môžete obliecť aj v pondelok. Niektorí odborníci dokonca tvrdia, že podprsenku môžeme nosiť tri až päťkrát, kým naozaj zamieri do práčky.

3. Ako ju sušiť

Po praní je ideálne, ak svoje podprsenky usušíte na froté uteráku poležiačky. Zavesiť ich za jedno ramienko zo šnúry je síce najčastejší spôsob, ale tiež najbežnejšia cesta k ich zničeniu.

4. Pomôže striedanie

Aj na ihrisku strieda tréner hráčov, aby bol výsledok zápasu čo najlepší pre jeho družstvo a aby si jednotliví členovia stihli vydýchnuť. S podprsenkami uvažujte podobne. Je dobré podprsenky rotovať a mať napríklad na týždeň tri rozličné kúsky, ktoré meníte denne. Prospieva to jednotlivým kúskom, pretože si lepšie uchovajú elasticitu materiálu a tiež nemusíte jednotlivé modely hneď prať. V závere týždňa môžete potom urobiť „podprsenkové“ pranie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starostlivosť #podprsenka #pranie #sušenie

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...