Komedony? Jedzte zdravšie a čistite všetko navôkol!

V lete najviac obťažujú a vďaka horúčavám sa aj viac tvoria. Malé čierne bodky na nose, čele či lícach. Tu sú tipy, ktoré v boji proti nim zaručene pomáhajú.

21.07.2015 09:30
akné, vyrážky Foto:
Ilustračné foto.
debata

Jedzte zdravšie!

To, čo jeme, do veľkej miery ovplyvňuje stav našej pokožky. Hoci neexistuje dôkaz, že čokoláda môže za akné, sú štúdie, ktoré už našli spojitosť medzi mliečnymi výrobkami či spracovanými sacharidami (napríklad biely chlieb) a nečistou pleťou. Predovšetkým proteín IGF-1, ktorý sa nachádza v sacharidoch, stimuluje produkciu mazu a môže tým pádom byť dôvodom spomínaných nevzhľadných vyrážok a akné. Jeden z najúčinnejších tipov, ako zabojovať proti akné: Vymeňte keksy a hranolčeky za ovocie a zeleninu. Poteší sa tomu navyšej aj vaša postava.

Nečistite si len tvár

Správna starostlivosť je nutnosťou. Siahnite ráno a večer po čistiacej pleťovej vode alebo odličovacom toneri s micerálnou technológiou, ktorá je určená pre problematickú pleť a vyrážky. Aspoň raz do týždňa by ste si mali dopriať masku, aby ste odblokovali póry. Najúčinnejšie sú produkty s liečivým bahnom alebo lekárskym uhlím. Pravidelne čistite tiež všetko, čo prichádza do styku s vašou tvárou, napríklad displej smartfónu. Používajte dezinfekčné vreckovky, dostať ich v každej drogérii. Aj klávesnica počítača či notebooku by sa mala raz do týždňa poriadne vyčistiť. Dotýkame sa jej neustále prstami, ktorými sa potom často dotýkame tváre – čo je tiež príčina našich pupienkov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #akné #pleťová voda #póry #komedon #problematická pleť #liečivé bahno

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...