Zbavte sa chĺpkov na tvári, budete mať krajšiu aj mladšiu pleť

Podpazušie, nohy, oblasť rozkroku - väčšina žien dobre pozná ten večný boj s rastúcimi chĺpkami. A väčšina ho dobrovoľne a pravidelne zvláda. Existuje však jedna oblasť, ktorú dámy podceňujú.

13.07.2015 06:00
Holiť či neholiť... To už nie je žiadna otázka. Foto:
Holiť či neholiť... To už nie je žiadna otázka.
debata

Ak vám napadla tvár, uvažujete správne. Hoci ochlpenie na ženskej tvári nie je také viditeľné ako u mužov, rozhodne si netreba nahovárať, že tam nie je. Jemnučké chĺpky sa u niektorých dám stávajú výraznejšími, nie je výnimočné, ak ešte aj dnes stretnete dámu, ktorá má nad hornou perou jemné fúziky. Ochlpenie sa pritom zvýrazňuje a zintenzívňuje s pribúdajúcim vekom. Až 75 percent žien po menopauze zaznamená zvýšenú intenzitu rastu ochlpenia na tvári.

Ženám s pribúdajúcim vekom pritom často akoby klesala chuť na starostlivosť o seba. Odborníci však upozorňujú, že rozhodne nie je dobré rezignovať na ňu. Samozrejme, prvý dôvod je najmä estetický. Chĺpky na brade či dolnej časti sánky, tmavšie páperie nad perou – nič z toho nepôsobí práve pôvabne. Vytvárajú často optický zmavší tieň, ktorý ubližuje vizáži a opticky deformuje súmernosť či jas tváre.

Hoci holenie pokožky na tvári môže už samo osebe vyvolávať v ženách nepríjemný pocit, odborníci na vizáž si myslia, že by to tak rozhodne vnímať nemali. Odstraňovanie chĺpkov na tvári má totiž okrem záladného estetického cieľa aj viaceré benefity. Napríklad pri ňom dochádza k mikrodermabrázii, ktorá zvyšuje produkciu kolagénu a zjemňuje celkový vzhľad pokožky. A v neposlednom rade sa na hladkej tvári tiež oveľa lepšie usadí mejkap a líčenie a celková vizáž bude príťažlivejšia. Takže, milé dámy, pozrite sa dobre do zrkadla a zvážte, čo je treba…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #žena #ochlpenie #tvár #depilácia

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....