Praktické tipy na omladenie pleti

Na pleti sa vek podpisuje ako prvý. Preto je snahou každej ženy udržať líčka a čelo čo najdlhšie krásne, svieže, bez jedinej vrásky a príznakov starnutia.

12.07.2015 16:30
pleť, krása, zdravie Foto:
Bez hydratácie sa pokožka zošúverí ako stará roleta.
debata

Ak už zub času zaúradoval, nevešajte hlavu. Pleť má totiž zázračnú schopnosť obnovy, akurát ju treba podporiť.

Čo jete, to ste

Pravda, ktorú vidieť v tvári na prvý pohľad. Tvár je akýmsi zrkadlom našej vnútornej pohody. Môžete úplne zbytočne investovať desiatky eur do omladzujúcich krémov, ak sú vaše stravovacie návyky trestuhodné. Lekári prišli k záveru, že ženy s kvalitnou stravou a dobrým trávením mali pleť krajšiu a dlhšie mladú.

Spánok vymaže vrásky

Žiadne krémy s kyselinou hyalurónovou, či botox rovno do čela vám netreba, ako dodržíte magických osem hodín spánku. Spánok zabezpečí nielen dlhšie sviežu pleť, ale dokonca vie vyhladiť aj prvotné vrásky. Ženy, ktoré majú málo spánku, vyzerajú po tridsiatke o desať rokov staršie ako rovesníčky, čo si doprajú poriadnu porciu nočného odpočinku. Žiadny krém ešte nevyhladil z tváre spánkový deficit.

Píling

Kľúčová, jednoduchá a nenáročná pleťová kúra, ktorú si treba dopriať minimálne raz do týždňa. Po pílingu môže pleť slobodne dýchať a prakticky nepotrebuje žiaden iný doping ako prekrviť a odstrániť odumreté zvyšky kože. Banálna starostlivosť, ktorá vám uberie pár rokov na počkanie.

Masáž tváre

Profesionál poteší, ale nemusí to byť pravidlo. Vašej pleti prospeje aj masáž, ktorú si viete spraviť doma. Vonný olej, alebo pokojne aj bez neho. Pokožka je tkanivo a pravidelná masáž ju jemne namáha a udržiava v kondícii tak, ako ranné kardio dáva pevnosť svalom. Od jemného masírovania až po poklepkávanie aplikujte denne.

Voda – základ mladej pokožky

Bez hydratácie sa pokožka zošúverí ako stará roleta. Pitný režim je dôležitý ako počas leta, tak aj počas zimy. Pite dostatok tekutín, ale nezabudnite pokožku po slnení vždy vyživovať aj hydratačným krémom. Dokonca aj v prípade, že sa neslníte cielene, ale tvár vystavujete celodennej letnej páľave. Voda tvorí základ krásne napnutej pokožky, ktorá odoláva starnutiu omnoho lepšie.

Skončite s fajčením

Nielenže si každou cigaretou skracujete život, každým vdýchnutím dymu do tela vaša pokožka o niečo viac zostarne. Krása a mladosť nejdú dokopy s tabakom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #pleť #botox #masáž #píling #omladenie

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...