Povinná letná výbava? Pleť chráňte, vlasy aj telo ošetrujte

Každá dáma má svoje obľúbené kozmetické vychytávky. V čase horúčav a letnej dovolenkovej sezóny by však k nim mali pribudnúť aj prípravky s nálepkou "povinne".

08.07.2015 09:30
Viete, čo by nemalo chýbať vo vašej letnej... Foto:
Viete, čo by nemalo chýbať vo vašej letnej kozmetickej výbave?
debata (1)

Jasné, nikto vás nemôže nútiť, ale odporúčania hovoria za seba – najmä, ak ich každoročne zvestujú aj odborníci v starostlivosti o pleť či lekári. Krémy s ochrannými faktormi sú takpovediac povinnosť. V dovolenkovom režime určite oceníte najmä tie, ktoré sú vodeodolné a vydržia tak na pokožke dlhšie. To však neznamená, že nemusíte pravidelne reaplikovať. Na to nezabúdajte!

V prípade opaľovacieho krému na tvár mnoho žien rieši, ako vlastne zabezpečiť bezchybný vzhľad pokožky. Niekedy sa to končí neslávne – namiesto opaľováka siahnu len po klasickom krycom kréme a hydratácii. Riešením by však mohli byť BB-krémy, ktoré pokožku zjednotia, vyživia a zároveň chránia. Vysoký faktor už nie je výnimočný.

Zvýšenú pozornosť si v letnom období zaslúžia aj vlasy a pokožka tela. Pre to druhé platí, že slnkom vysušená koža potrebuje hydratáciu, pre korunu krásy však možno hovoriť o podobných receptoch. Prípravky na regeneráciu a výživu môžete aplikovať priamo po umytí v sprche na pláži, alebo večer na hoteli. A keď trávite leto na domácej pôde, nezabudnite sa vlasom povenovať večer doma v kúpeľni.

Súčasťou kozmetickej letnej výbavy by mala byť aj vhodná ochrana pier, ako bonus zase môžete pridať osviežujúcu vodu v spreji. A pri milovníčky bezchybného vzhľadu je na trhu už momentálne široká ponuka vodeodolných riaseniek.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #leto #vlasy #ochrana #kozmetika #tvár #opaľovanie #výbava #produkt

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...