Ako si vybrať správnu plážovú tašku + 10 tipov od nás!

So štartom prázdnin sa začali aj dovolenky. Či už ste matka, ktorá vyráža aj s celou rodinou k moru, alebo sa chystáte len s priateľom, vždy je tu otázka, ako sa zbaliť na pláž.

02.07.2015 09:00
pláž, more, dovolenka, leto, letná dovolenka,... Foto:
Plážová taška je dôležitá súčasť letnej výbavy.
debata

Plážové tašky síce využívame len pár mesiacov, či dokonca týždňov v roku, ale ich funkcia je často nenahraditeľná. Viete, ako si vybrať tú správnu?

Veľkosť

Plážová taška by mala byť funkčná. S maličkými taškami veľa vody nenamútite. Vhodné sú kúsky s rozmermi minimálne 30 × 30 centimetrov, ale pokojne voľte aj väčšie. Dokážete v nich odniesť naozaj množstvo potrebných vecí – od náhradných plaviek, cez uterák, opaľovacie prípravky až po vodu či ovocie nakrájané v plastovej miske pre deti spoločne s pár hračkami.

zväčšiť Plážové tašky na výber. Foto: SHUTTERSTOCK, archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
Plážové tašky na výber. Plážové tašky na výber.

Materiál

Ideálny je materiál, ktorý dokáže odolať vlhkosti, vode, ale aj slnku a piesku. Populárne sú stále plážové tašky z juty, prírodného lyka, ratanu, ale tiež syntetických vlákien, ktoré ich vzhľadom imitujú. V kurze je aj bavlna, ktorá je spracovaná v podobe šnúrok spletaných dokopy. Plážovú tašku si však môžete vybrať aj nylonovú či napríklad koženú. Problémom pri koži však je, že neodolá slnku a tiež neoceníte vlhkosť. Plavky však môžete dnes nosiť už v nepremokavom vrecúšku – mnohé značky ho už pridávajú automaticky a tak tento problém vyriešite. Zabúdať neslobodno ani na populárny plast. Priehľadný či farbený, často kombinovaný s látkou je skvelou voľbou. Funkčnou a zároveň modernou.

zväčšiť Plážové tašky na výber. Foto: SHUTTERSTOCK, archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
Plážové tašky na výber. Plážové tašky na výber.

Farba

Žiadne obmedzenia, milé dámy. Samozrejme, stále v obľube vyhrávajú prírodné tóny pieskovej, béžovej či hnedej, alebo námornícka modro-biela kombinácia. Dnes sa však už naozaj môžete vyhrať s výberom tašky na pláž. Ponuka je bohatá a vyberať by ste mali podľa toho, čo vás osloví, prípadne, čo sa vám bude hodiť aj k šatám či plážovému sarongu, v ktorom potom budete kráčať späť do hotela.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #výber #materiál #plážová taška #atribút

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...