Uhorka je zázračná kamarátka krásy. Vieme, ako vám pomôže

Takmer 97 percent vody a s ňou množstvo vitamínov a minerálov - reč je o uhorke. Táto chutná zelenina boduje nielen na stole, ale aj v kozmetike.

25.06.2015 14:20
shutterstock uhorky - krása - pokožka Foto:
Uhorkový zázrak pomôže pleti.
debata

Azda najznámejšou domácou skrášľujúcou kúrou sú plátky uhorky proti opuchom a vráskam, ktoré sa využívajú už desaťročia. Uhorky dokážu sťahovať póry a tiež vyrovnávajú tón pleti, uplatnia sa aj ako domáci pomocník pri spálení pokožky slnkom. A neslobodno zabúdať na čistiace účinky.

Vďaka obsahu draslíka, fosforu, vápnika alebo horčíka sa osvedčila zvnútra aj zvonku. Vitamínu C a B vďačíme za posilnenie imunity, ale aj zlepšenie kondície pokožky a mladistvejší vzhľad.

Ak chcete využiť čerstvé uhorky, ktoré už v týchto dňoch nájdete určite na svojom lokálnom trhovisku, alebo aj v obchodnom reťazci, neváhajte vyskúšať jednoduchú masku s bielym jogurtom. Nastrúhajte uhorky a vymiešajte s pár lyžičkami jogurtu hustejšiu zmes. Zafunguje ako maska, ale môžete s ňou pokožku aj premasírovať a následne opláchnuť vlažnou vodou.

Ako píling je ešte lepšie kombinovať uhorku s jahodami (pozor, ak ste na ne alergická!). Roztlačte jahody k nastrúhaným uhorkám a s pridaním lyžice medu vytvorte elastickú a pevnejšiu zmes. Krúživými jemnými pohybmi si prečistite pleť tváre aj dekoltu.

A nezabudnite na to, že uhorka vám pomôže aj zvnútra. Veľa vody a cenných látok totiž poslúžia línii, zažívaniu, látkovej výmene aj spomenutej pokožke.

Uhorkový zázrak pomôže pleti.
Uhorkové mydlo tianDe
+1Zlupovacia uhorková pleťová maska Freeman

Vyskúšať môžete aj kozmetických pomocníkov:

Uhorkové pleťové tonikum Ziaja
Jemne umýva a čistí pokožku, uzatvára rozšírené póry a upokojuje podráždenie. Pleť hydratuje, spevňuje a zľahka rozjasňuje. Obsahuje aktívne zložky akými sú D-pantenol a výťažok z uhorkovej dužiny. Neobsahuje alkohol.
Odporúčaná cena: 3,19 eur

Zlupovacia uhorková pleťová maska Freeman
Sťahujúca maska obsahuje výťažky z uhorky, ženšenu a žltého melóna. Pokožku vyčistí, odstráni odumreté bunky, hydratuje a dodá pružnosť.
Odporúčaná cena: od 4 eur

Uhorkové mydlo tianDe
Ručne vyrábané mydlo na telo obsahuje výťažky z uhorky. Má čistiace účinky, upokojuje a v pokožke podporuje bunkovú výmenu. Dodá pleti hydratáciu a svieži pocit.
Odporúčaná cena: od 3,50 eur

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #pleť #maska #pokožka #píling #uhorka #jas

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...