Keď spánok nedláždi cestu ku kráse... Môžete mu trošku pomôcť

Nedostatok spánku dokáže narobiť poriadnu neplechu. Okrem únavy či zlej nálady je to aj unavený vzhľad, viac vrások alebo opuchov.

22.06.2015 15:00
Spánok Foto: ,
Spánok je dôležitý pre našu fyzickú aj psychickú kondíciu. A tiež pre krásu.
debata

Problém v dnešnej dobe spočíva v tom, že bežná aktívna žena nemá väčšinou čas na plnohodnotný osemhodinový spánok, ktorý dokáže priniesť ideálnu regeneráciu. Na vine nie je len skoré vstávanie a neskoré líhanie do postele. Občas totiž ani pobyt v perinách pred jedenástou hodinou večer nezaručí, že sa dobre vyspíte. Stres, hlava plná myšlienok, vnemy z okolia, ktoré skrátka rušia.

Samozrejme, všetko má aspoň čiastočné riešenie. Napríklad maska na spanie sa javí ako ideálny prostriedok pre tých, ktorým prekáža svetlo a najmä v skorom letnom východe slnka nedokážu už od polpiatej zatvoriť oči, hoci vstávať môžu aj o hodinu neskôr.

Pre dámy (ale aj pánov) citlivých na zvuky sú naporúdzi rozličné zátky a štuple do uší, ktoré eliminujú hluk. Ak sa obávate, že by vás potom nezobudil ranný budík, prestavte si ho na vyššiu hlasitosť. Výhodou zátok do uší je, že izolujú jemnejšie zvuky, ale stále dokážu prepúšťať určitú hlasitosť.

Čo sa týka neschopnosti zaspať, pomocníkom môžu byť rozličné uvoľňovacie prípravky, ktoré sa dajú aplikovať priamo na telo, ale tiež napríklad ako vôňa k posteli. Pomôže aj teplý kúpeľ a uvoľnenie tesne pred spaním, ktoré sa zväčša nespája s pozeraním televízie, ale skôr rozjímaním a duševným upokojením.

A potom je tu stará dobrá známa starostlivosť o krásu. Nedostatočný a nekvalitný spánok sa dokáže podpísať na našom vzhľade na druhý deň či z celkového hľadiska. Počas spánku sa pritom pokožka regeneruje a je to ideálny čas na jej obnovu. Aj preto sa čoraz častejšie hovorí o využívaní prípravkov, ktoré pleti pomáhajú regenerovať – tento proces takpovediac zintenzívňujú.

Staré známe nočné krémy so skvelým účinkom sú určené najmä pre dámy, ktoré majú dostatok spánku a ktoré sa sústreďujú na tradičnú starostlivosť 24 hodín denne. Lenže, stále viac žien čelí tomu, že ich ponocovanie, stres, skoré vstávanie nedokážu zvládnuť ani tie najlepšie prípravky na nočnú starostlivosť.

Riešením by mohli byť tzv. „sleeping packs“, ktoré prichádzajú v masívnejšom nástupe do Európy z Ázie. Tam ich používajú ženy už roky. Ide o krémy, ktoré podporujú proces regenerácie pleti a pôsobia intenzívne ako masky. Takpovediac prinášajú účinok hlbokého spánku pre pleť a to aj v prípade, ak spíte menej, ako by ste mali, alebo nekvalitnejšie. Takéto krémy, ktorých je na ázijskom trhu viac ako 600 rozličných druhov, počas celej noci uvoľňujú aktívne látky a dodávajú tak pokožke zdravší a oddýchnutejší vzhľad. Hydratujú a dodávajú pružnosť.

Samozrejme, neznamená to, že teraz by ste mali zanevrieť na nočný krém, s ktorým máte vynikajúce skúsenosti a ktorý vám robí službu už niekoľko mesiacov, či nebodaj rokov. Sleeping packs sú však alternatívou pre tie dámy, ktoré zatiaľ nenašli tú správnu voľbu, prípadne sú nespokojné s výsledkami doterajšej starostlivosti.

Krém Miracle Sleeping Cream od Garnier
Telové mlieko Dermacol Aroma Ritual Stress Relief
+3Krém Vichy Idealia Skin Sleep

Tipy na nočnú starostlivosť:

Relaxačný telový olej Weleda s výťažkom z levandule. Odstraňuje napätie a nervozitu. Má ľahkú konzistenciu a jeho vôňa pomáha eliminovať dôsledky psychického vypätia. Naladí na pokojný spánok.
Odporúčaná cena: 9,99 eur

Krém Miracle Sleeping Cream od Garnier obsahuje sedem aktívnych látok, medzi inými aj adenozín, kyselinu hylaurónovú či jojobový olej a levanduľový olej. Pomáha proti starnutiu, pleť hydratuje a dodáva jej pružnosť. Zloženie urýchľuje obnovu buniek, čím pokožku intenzívne regeneruje.
Odporúčaná cena: 10,99 eur

Telové mlieko Dermacol Aroma Ritual Stress Relief obsahuje výťažky hrozna a limetky. Okrem regenerácie a hydratácie pokožky, pôsobí antistresovo, vôňa uvoľňuje a upokojuje po náročnom dni.
Odporúčaná cena: 3,75 eur

Maska na spanie Iluminage Skin Rejuvenating Eye Mask – nie je to len taká obyčajná maska na spanie. Jej povrch je napustený patentovanou medenou zložkou, ktorá sa stará o redukciu vrások a unavenej pleti. Predáva sa online, alebo vo vybraných sieťach parfumérií. Napríklad v Sephore.
Odporúčaná cena: 35 dolárov

Krém Vichy Idealia Skin Sleep obsahuje šesť aktívnych látok (medzi inými kyselina glycyrrhizová, LHA, vitamín B3 či kofeín). Pôsobí na niekoľkých úrovniach v rámci regenerácie pleti, hydratuje, upokojí, spružní a zlikviduje znaky únavy.
Odporúčaná cena: 27 eur

Regeneračný nočný krém La Prairie Cellular Night Repair Cream sa podieľa na medzibunkovej výmene počas spánku, obsahuje glykoproteíny, ktoré bunky stimulujú v činnosti. Redukuje vrásky a dodáva pleti oddýchnutý a svieži vzhľad.
Odporúčaná cena: od 137 eur do 205 eur

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Telo #únava #spánok #pleť #regenerácia #pokožka #prípravky

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...