Ochabnuté bruško či plochá hruď - plavky leta 2015 presne pre vás!

Výber plavkovej garderóby na toto leto? Už je najvyšší čas. Ako si zvoliť plavky či bikiny, aby ste svojej figúre urobili čo najväčšiu službu?

22.06.2015 07:00
debata
Jednodielne plavky s priečnym pruhovaním dokážu... Foto: PRShots.com
plavky - leto 2015 - tipy Jednodielne plavky s priečnym pruhovaním dokážu opticky vylepšiť dojem z ochabnutého bruška. Model na snímke Marisota.

Niekedy to naozaj nie je jednoduché. Moderné dizajny však hrajú do karát. Ponuka sa totiž neobmedzuje len na bikiny, ktoré najviac pristanú štíhlym a sexi dámam s ideálnou figúrou. Môžete si vyberať aj z jednodielnych modelov, siahnuť po vystužených podprsenkách či hrubších ramienkach a zamaskovať sa dá dokonca aj väčšie bruško. Takže do toho!

Plavky pre ochabnuté a väčšie bruško a figúru v tvare jablka:

  1. Ideálne sú jednodielne plavky s priečnym detailom zavinovania. Opticky figúru vylepšia
  2. Mnoho žien riešie drobné „faldíky“ len v spodnej časti bruška. Práve pre ne sú určené nohavičky so zvýšeným pásom, ktoré tento nedostatok zamaskajú. Môžete voliť farebné, vzorované, ale aj mnochromatické a s kontrastným pásom. Pozor na vysoký výkroj nohavičkovej časti!
  3. Na ochabnutom brušku fungujú aj modely s monochromatickým základom (ideálna je čierna, sivá či tmavomodrá), pričom oblasť dekoltu zvýrazňuje vzor alebo farba.
  4. Typ postavy, v ktorej je väčší objem sústredený okolo pása, sa nazýva postavou v tvare jablka. Dámy s týmto typom figúry môžu voliť takzvané tankini, teda dvojdielne plavky s vrchným dielom siahajúcim takmer po okraj nohavičiek. Alebo plavky s voľným topom – akousi predĺženou košieľkou.
  5. V prípade masívnejších bokov sa čoraz častejšie dostávajú k slovu aj pareá, zavinovacie plážové sukne, ktoré opticky vytvoria štíhlejšiu siluetu. Ak sa však chcete opáliť, látka preč a vyberte si skôr plavky s menším výkrojom na nohavičkách.
Dvojdielne plavky s tankini topom F&F - cena 14...
Dvojdielne dámske plavky H&M s nohavičkami s...
+9Jednodielne dámske plavky H&M s čiernou dolnou...

Plavky pre chudú postavu bez kriviek:

  1. Pocit, že vyzeráte vyzlečená ako lata a cítite sa neatraktívne, sa dá zmeniť. Občas naozaj postačí trik so štruktúrou materiálu, alebo správny volenými prestrihmi.
  2. Ideálne sú jednodielne plavky s prestrihmi v oblasti bedier, ktoré opticky vytvoria figúre efekt presýpacích hodín. Tento efekt môže ešte znásobiť vzor alebo štruktúra materiálu.
  3. Figúru chudú a bez tvarovaných proporcií opticky vylepšia aj horizontálne prúžky – platí to však v prípade dvojdielnych plaviek. Ak si vyberiete celé, hľadajte také, kde sú prúžky horizontálne v oblasti poprsia a bokov, zatiaľ čo na trupe sú zvislé.
  4. Pri dvojdielnych bikinách tiež môžete voliť zdobenie volánikmi, ktoré pridáva opticky objem do oblasti poprsia aj bedier a bokov – vhodné sú tiež mašličky alebo šnúrky so zdobením – koráliky, peniažteky a podobne
  5. Ak sa vaša štíhlosť týka výlučne oblasti dekoltu, dôležité je sústrediť objem práve tam. Nebojte sa kombinovať vrchnú a spodnú časť plaviek z rozličných kusov (dnes sú už predajné samostatne vo väčšine obchodov) – na podprsenkovú časť voľte metalické materiály, reliéfny povrch materiálov, výšivky či obrazce, ktoré opticky zväčšia objem.
Dámske dvojdielne plavky H&M s podprsenkou...
Dámske dvojdielne plavky Zara s podprsenkou...
+9Dámske dvojdielne plavky Reserved s...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #triky #plavky #bruško #trend #tipy #leto 2015 #chudá postava

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Na alkohol dnes zabudnite, zvoľte si dnes inú cestu.
Osviežte si myseľ a opakujte si čo už viete a k tomu sa...