Poradíme vám: Ako si fénovať vlasy, aby vyzerali dokonalo

Áno, muži si často myslia, že tráviť dlhé minúty fénovaním či žehlením vlasov, je absolútna zbytočnosť. Niektorí dokonca neváhajú myslieť si, že najlepšia cesta by bola nechať vlasy len tak vyschnúť.

09.06.2015 09:00
fénovanie Foto:
Fénovať vlasy by ste mali opatrne a konkrétnemu typu dopriať svojský prístup.
debata

Na pláži, dovolenke – možno. Ale pre ženskú korunu krásy je skrátka príznačné, že pokiaľ ju umyjete, treba vlasy aj vysušiť. A upraviť. To nikdy nie je celkom jednoduché. Každý typ vlasov si vyžaduje trošku inú opateru a prístup. Ako na to, aby ste dosiahli čo najuspokojivejší výsledok? Britský Daily Mail citoval odborníkov.

Kučeravé vlasy

Nikdy by ste ich nemali sušiť úplne mokré. Kučeravé vlasy je najprv dobré nechať zabalené v uteráku, ktorý odsaje časť vody a potom ich ešte jemne uterákom presušiť. Dôvodom je, že sa tak skráti doba pôsobenie tepelných prostriedkov pri úprave účesu. Kučeravé vlasy majú sklon k vysušovaniu a krepateniu a teplo im neprospieva. Je dobré ich chrániť prípravkami určenými na ochranu proti vysokej teplote. Fénovania by malo prebiehať maximálne na strednom stupni teploty a s difuzérom, ešte ideálnejšie je striedanie strednej teploty a chladného vzduchu. Vlasoví odborníci tiež neodporúčajú česať kučeravé vlasy počas fénovania. Výsledkom by totiž boli suché a roztrapatené vlasy, kučery by neboli definované, ale vyzerali by splstene.

Rovné vlasy

Úpravu rovných vlasov, ktoré chcete rovné aj zachovať, by mala prebiehať s jednostrannou kefou, ktorou prečesávate vlasy odhora nadol. Ideálne je s kefou pracovať tak, že ju postavíte medzi pramene vlasov a fén. Druhou možnosťou je tiež práca s okrúhlou kefou, ktorou upravujete a sušíte vlasy po sekciách (prameňoch).

Krátke vlasy

Sušte ich proti smeru účesu, odporúčajú odborníci. Dôvodom je zachovanie objemu a pohybu v krátkych vlasoch. Ideálne je nevyužívať najvyššiu teplotu. Pri krátkych vlasoch však môžete pristúpiť aj k obligátnemu chlapskému „však to nechaj vyschnúť“. Samozrejme, musíte vlasom trošku pomôcť a okrem uteráka použiť aj prsty. Prehrabávajte ich proti smeru účesu.

Hollywood Waves by Tecni Art. Foto: archív
Hollywood Waves by Tecni Art. Hollywood Waves by Tecni Art.

Náš tip:
Vyživujúca pena pre kontúrovanie vĺn. Pena vlasy ošetrí a zároveň vo zvlnených až kučeravých vlasoch definuje jednotlivé pramene a dodává vlnám na intenzite, pevnosti a objeme. Je vhodná aj na pevnejšie a ťažšie vlasy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #vlasy #styling #sušenie #fénovanie

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...