Modrá je dobrá! Desať šiat vo farbe, ktorá svedčí každej dáme

Môžete mať 20, 30 aj 40 plus, ale pôvaby modrých odtieňov oceníte v každom veku.

29.05.2015 13:00
debata
Odtiene modrej sú v kurze. Presvedčili o tom aj... Foto: SITA/AP Photo - Fendi, koláž: zg
Diane Kruger (vľavo) a modelka Kendall Jenner. Odtiene modrej sú v kurze. Presvedčili o tom aj hviezdy na nedávnom festivale v Cannes - herečka Diane Kruger (vľavo) a modelka Kendall Jenner.
O tom, že správne zvolená modrá farba dokáže skvelo ladiť s pokožkou či farbou vlasov u blondínok, brunetiek aj ryšaviek, presvedčilo len nedávno niekoľko dám na festivale v Cannes. A zároveň naznačili aj to, čo sa dizajnérske značky a módne domy snažili tlmočiť – že leto sa bude niesť v modrých tónoch.

Na ústupe sú výraznejšie a sýtejšie odtiene kráľovskej modrej či akvamarínovej, ale o slovo sa prihlásila belasá, ľadová belasá, pastely či tóny tyrkysovej. Jednotlivé farby dokážu podčiarknuť prvé opálenie, skvelo sa kombinujú s výrazným červeným rúžom či manikúrou a dobre vyzerajú počas bežného dňa, v práci, na pláži, ale aj na večernej akcii spoločenskejši­eho rázu.

Je len na vás, po akej farbe, type či strihu šiat siahnete. Náš osobný tip je nadčasový a prenáša sa v móde už niekoľko sezón – ide o komfortné tunikové a košeľové kúsky šiat z bavlny, ľanu či ich zmesi. Takéto šaty sú vzdušné, pohodlné a môžete ich nosiť na viacero spôsobov. Ak sa pri ľanových materiáloch obávate krčenia, hľadajte kúsky s označením Easy Iron Linen. Dobrá správa znie, že už aj na slovenský trh ich uviedla známa britská odevná značka.

zväčšiť Svetlé a pastelové tóny modrých farieb sú... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
odtiene modrej - desať šiat - leto 2015 Svetlé a pastelové tóny modrých farieb sú skvelou letnou výbavou.
zväčšiť Modré tóny so vzormi pôsobia často honosnejšie... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
odtiene modrej - desať šiat - leto 2015 Modré tóny so vzormi pôsobia často honosnejšie a elegantnejšie - sú ako stvorené do práce, ale tiež napríklad na letnú svadbu pod holým nebom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šaty #Modra #blondínky #trend #pokožka #farba #brunetka #odtieň #leto 2015

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...