Šaty ako hotový sen: Toto je dvanásť najkrajších rób festivalu v Cannes

Uplynulé necelé dva týždne ste sa práve na stránke Pravda.sk mohli stretávať s bohatými fotoreportážami festivalu v Cannes.

25.05.2015 07:00
debata

Akcia nie je len sviatkom filmu, je to aj najváženejšie spoločenské podujatie a červený koberec, ktorý večer čo večer plnia hviezdy filmu, hudby a modelingu patrí medzi tie najohurujúcejšie na svete. Herečky sa práve v Cannes odvážia často obliecť si šaty, ktoré by v komerčnejšie ladenej Amerike nemali až takú šancu na úspech. Červený koberec tiež plnia kreácii z couture kolekcií, v ktorých slávne dizajnérske domy tvoria modely v hodnote aj za niekoľko stotisíc eur.

Britská topmodelka Jourdan Dunn sa na premiére...
Herečka Charlize Theron pózuje v kreácii Dior.
+9Herečka Diane Kruger v róbe z dielne Prada...

Je ťažké vybrať medzi známymi ženami len dvanásť, ktoré by si zaslúžili titul najkrajších šiat. Aj preto, prosíme, neberte náš rebríček doslovne. Konieckoncov, možno sa vám budú páčiť celkom iné modely. Snažili sme sa však zachytiť dianie zo všetkých dní a do výberu posunúť vždy len jeden model od konkrétnej značky či dizajnéra a rovnako aj známu ženu len raz, hoci sa mohla v Cannes objaviť viackrát. Takže, toto je náš výber. Poradie neznamená miesto v rebríčku. Kochajte sa a hlasujte.

Pre veľké obrázky a popisy šiat choďte myšou nižšie.

1. Africká víla v zelenom háve

Herečka Lupita Nyong'o ohúrila v zelenej... Foto: Courtesy of FilmMagic for Kering
Lupita Nyong'o Herečka Lupita Nyong'o ohúrila v zelenej plisovanej kreácii Gucci ozdobenej kvetinovými detailmi z krištáľov a ručne maľovaných hodvábnych kvietkov hneď v prvý deň festivalu. Šaty sa nedali prehliadnuť, ich ľahkosť bolo cítiť doslova cez fotografie. Držiteľka Oscara v nich vyzerala úchvatne aj vďaka dokonalému líčeniu a doplnkom v zlatej farbe a smaragdovozelenej.

2. D®áma v burgundskej

Herečka Julianne Moore sa v Cannes objavila dva... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Julianne Moore Herečka Julianne Moore sa v Cannes objavila dva večery za sebou. Prvý patril šatám Armani Privé, v ktorých bola očarujúca, ale vínová zamatová kreácia Givenchy na jedno rameno s dramatickým bandážovým pruhom z krokodílej kože z nej spravila kráľovnú druhého večera. Šaty tvorili krásnu kompozíciu s ryšavkastými vlasmi a briliantovými šperkmi.

3. Božská Charlize

Herečka Charlize Theron je svojou sošnosťou,... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Charlize Theron Herečka Charlize Theron je svojou sošnosťou, výškou a figúrou predurčená k tomu, aby vyzerala majetstátne. V žltej róbe Dior Couture sa k tomu pripojil aj ohurujúci farebný prvok. Hollywoodska diva a jedna z najkrajších herečiek planéty bola hviezdou premiéry filmu Mad Max: Šialená cesta.

4. Nenútený francúzsky šarm

Herečka a členka poroty Sophie Marceau sa v... Foto: Reuters, ERIC GAILLARD
Sophie Marceau Herečka a členka poroty Sophie Marceau sa v Cannes objavila v niekoľkých skvelých lookoch. My sme však vybrali ten, ktorý podčiarkuje najviac nenútenosť, akej sú často schopné len Francúzky. Županové zavinovacie šaty Alexandre Vauthier Couture predviedla 48-ročná herečka s takou ľahkosťou a pôvabom, že sa za ňou musel obzerať každý.

5. Ako snehová kráľovná

Hoci zväčša je kráľom Cannes libanonský... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Li Bingbing v kreácii od Zuhaira Murada Hoci zväčša je kráľom Cannes libanonský dizajnér Elie Saab, tentoraz ho predbehol kolega Zuhair Murad. Výber rób z jeho dielne bol početnejší a spoliehali na neho aj mnohé osvedčené Saabove klientky z minulých rok. Medzi nimi napríklad aj čínska hviezda Li Bingbing, ktorá sa zaskvela v ľadovobelasej opulentnej róbe zdobenej bohatou flitrovanou a hodvábnou výšivkou. Treba dodať, že na ďalší deň prišla aj v šatách od Elieho Saaba, ale viac nás zaujala v tejto róbe.

6. Zmyselnosť krásnej Diane

Herečka Diane Kruger patrí vždy k ozdobám... Foto: Reuters, ERIC GAILLARD
Diane Kruger Herečka Diane Kruger patrí vždy k ozdobám podujatí a tento rok v Cannes nebol výnimkou. Na mieru jej zhotovili róbu v ateliéri Prada. Bohaté zdobenie predného dielu a vlečky jemne odlákavalo pozornosť od rafinovaného riešenia na bokoch, ktoré boli ľahko transparentné.

7. Čistokrvná diva

Herečka Cate Blanchett bola ohurujúca už v... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Cate Blanchett Herečka Cate Blanchett bola ohurujúca už v šatách Giles na premiére filmu Carol, ktorý do Cannes doniesla. Ale v čiernej róbe Armani Privé zdobenej výšivkou z čiernych flitrov, s vlečkou, jemne naberanými rukávikmi a kimonovým opaskom vyzerala famózne. Ako dokonalá hollywoodska diva.

8. Temperament Riviéry

Tak trochu z iného súdka než tradičná... Foto: SITA/AP, Thibault Camus
Modelka Kendall Jenner vyzerala veľmi príťažlivo. Tak trochu z iného súdka než tradičná slávnostná večerná garderóba bola kreácia modelky Kendall Jennerovej od Azzedina Alaiu. Ľahučký top s nadýchanou sukňou zotkávanou z niekoľkých kusov pripomínal ľahkosť a temperament tanečníc z Andalúzie. Jenner fotografom predviedla aj pár otočiek, aby šaty nadvihla a ukázala ich v plnej kráse. A že teda boli krásne. A priam stvorené pre mladú živelnú dámu, ako ona.

9. Nubíjská krása

Britská topmodelka Jourdan Dunn sa na premiére... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Jourdan Dunn Britská topmodelka Jourdan Dunn sa na premiére filmu The Little Prince objavila v kreácii Ralph & Russo Couture a vyzerala famózne. Priehľadný materiál odhaľoval jej dokonalú postavu, ale zároveň odkrýval nádhernú a precíznu prácu ateliéru a hodiny a hodiny vyšívania ústredného motívu na priam architekturálnej a sošnej siluete.

10. Dokonalosť v minimalizme

Vďaka holandskej modelke Doutzen Kroes dostala... Foto: Reuters, REGIS DUVIGNAU
Doutzen Kroes Vďaka holandskej modelke Doutzen Kroes dostala v Cannes priestor aj prvá couture kolekcia dizajnéra Johna Galliana pre ateliér Maison Margiela a bolo to dobre. Holanďanka v jasnočervených šatách po zem, ktoré zdobil výstrih v tvare kľúčovej dierky a netypická, geometrická mašľa na krku na chrbte vyzerala úchvatne. Hladkosť materiálu a úderná jednoduchosť strihu, ktorý však bol zároveň akoby tesaný z látky, potvrdila kvality zavrhovaného tvorcu.

11. Trblietavý sex(appeal)

Herečka a členka poroty Sienna Miller... Foto: SITA/AP, Thibault Camus
Sienna Miller Herečka a členka poroty Sienna Miller predviedla v Cannes niekoľko skvelých lookov. Či už to boli šaty Gucci, Valentino Couture, Prada alebo Sonia Rykiel. My sme sa však rozhodli vybrať tieto trlbietavé šaty s vlečkou od amerického dizajnéra Ralpha Laurena. V zásade nesmierne jednoduchý nápad, no s vhodnou nositeľkou dovedený do dokonalosti. Tenučkým špagetovým ramienkam a posunutému dekoltu prospelo, že herečka má menšie prsia, strih nádherne obkreslil postavu a zdôraznil zvodný dojem.

12. Zlatá Salma

Herečka Salma Hayek má kyprejšie poprsie a... Foto: SITA/AP, Lionel Cironneau
Salma Hayek Herečka Salma Hayek má kyprejšie poprsie a občas zvolí aj šaty, v ktorých to pôsobí viac vulgárne než sexi. Ale róba z dielne značky Alexander McQueen bola iná káva. Mexická rodáčka v nej vyzerala elegantne, distingvovane, no zároveň patrične zvodne. Zlatou niťou a vzorom vyšívané kaskády čierneho hodvábneho saténu obkreslili krásne postavu a nechali vyniknúť jej krivky. Neprekážali dokonca ani platformové topánky, ktoré hviezda nosí kvôli nízkemu vzrastu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #Cate Blanchett #Cannes #ženy #Diane Kruger #červený koberec #róby #Lupita Nyong´o #naj #Cannes 2015 #herečky

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...

+ Vyvážená strava a pohyb sú základmi vášho dobrého zdravia.
Ukážte čo dokážete, neskrývajte si nápady len pre...