Módna kolaborácia roka?! Slávny ateliér Balmain navrhne kúsky pre H&M

Módna kolaborácia roka je už známa. Švédska značka s odevmi pre masy sa opäť spojila s legendou luxusného dizajnu.

18.05.2015 11:05
Kendall Jenner, Olivier Rousteing, Jourdan Dunn Foto: ,
Modelka Kendall Jenner (vľavo) prišla spoločne s dizajnérom Olivierom Rousteingom a modelkou Jourdan Dunnovou. Nie náhodou. Spoločne totiž ohlásili novú módnu kolaboráciu módneho domu Balmain so značkou H&M. Dámy mali už na sebe kúsky z pripravovanej kolekcie.
debata

Reč je o spolupráci švédskej firmy H&M a francúzskeho módneho ateliéru Balmain. Spoluprácu ohlásili oficiálne v noci z nedele na pondelok počas udeľovania cien Billboard Music Awards 2015. Médiá po celom svete mohli už zachytiť aj prvé dve celebrity v kreáciách, ktoré by sa do predaja mali dostať 5. novembra tohto roka. Modelky Kendall Jennerovú a Jourdan Dunnovú sprevádzal dizajnér Balmain – mladý Olivier Rousteing. Obe mali na sebe oblečené kúsky, ktoré budú súčasťou limitovanej kolekcie navrhnutej pod značkou Balmain X H&M.

Modelka Kendall Jenner v kreácii Balmain X... Foto: SITA/AP, Eric Jamison
Kendall Jenner Modelka Kendall Jenner v kreácii Balmain X H&M.

„Chcem hovoriť k mojej generácii – to je pre mňa ako dizajnéra hlavný zámer. Značka H&M mi ponúka unikátnu možnosť priniesť každého do sveta značky Balmain, získať kúsok sna. Táto spolupráca sa mi zdala od začiatku ako úplne prirodzená – spolupracujem so značkou, ktorá spája všetkých,“ uviedol dizajnér Rousteing v tlačovom vyhlásení.

Zatiaľ nie je známe, akú kompletnú podobu bude mať limitovaná kolekcia, dva „odhalené“ looky však dávajú tušiť, že bude vychádzať z estetiky módneho domu založeného v roku 1945 a stavať na jeho luxuse, couture detailoch a spracovaní. Samozrejme, v rámci veľkej produkcie pôjde o modely, ktoré bude možné vytvoriť aj za dostupnejších finančných podmienok.

Kým napríklad sako Balmain pošívané perličkami môže stáť zhruba od 5000 do 10 000 eur, odevy z kolaborácie budú výrazne výrazne lacnejšie. Objavili sa však už aj odhady, že pôjde o doteraz najluxusnejšiu koooperáciu vo viac ako desaťročnej histórii spoluprác švédskeho odevného gigantu s dizajnérskymi domami.

Herečka Olga Kurylenko v minišatách značky...
Modelka a herečka Liberty Ross v kreácii Balmain.
+13Herečka Zoe Saldana v nohavicovom overale...

V minulosti sa značka spojila napríklad s menami ako Karl Lagerfeld, Stella McCartney, Roberto Cavalli či naposledy Alexander Wang. Komerčne doposiaľ najúspešnejšou bola spolupráca s talianskym ateliérom Versace. Aj preto sa dá očakávať, že kolekcia Balmain x H&M pôjde doslova na dračku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #spolupráca #oficiálne #Billboard Music Awards #kolaborácia #Balmain X H&M

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...