Kokosový olej: Poteší tvár, telo aj vlasy

V ázijských krajinách používajú kokosový olej ako čistiaci prostriedok na tvár už dlhé roky. Dôvody, prečo je super, sú tri.

12.05.2015 15:00
kokosový olej Foto:
Všestranný a zdravý - kokosový olej.
debata

Panenský kokosový olej

Po prvé, je antioxidantom (pomáha v boji proti vráskam, ktoré spôsobuje stres), po druhé, je antibakteriálny (zabíja baktérie a čistí pokožku), a okrem toho je aj antimykotický (pôsobí proti plesniam. Dôležité však je, aby ste pri kúpe dbali na dobrý panenský kokosový olej z obchodu so zdravou výživou. A nech vás neprekvapí, že olej nie je tekutý, ale vyzerá ako biela pasta v sklenenej fľaši. Musí sa najprv zohriať, aby sa rozpustil.

Tvár

Ten, kto často používa rúž alebo vodeodolný make-up, vie, aký dôležitý je mastný odstraňovač. Kokosový olej je v tomto prípade ideálny čistiaci prostriedok, pretože dokonale odstraňuje nečistoty, ale pokožka po ňom neostáva mastná. Kokosový olej je tiež mimoriadne vhodný aj namiesto bežného denného krému. Bojuje proti voľným radikálom v bunkách, viaže vlhkosť a stará sa o hladkú pokožku. Absorbuje sa navyše prekvapivo rýchlo.

Telo

Nielen tvár, ale aj telo sa poteší z kokosového oleja. Koža bude vďaka nemu „bábätkovsky mäkká“. Čo však nevie každý, kokosový olej pomáha aj pri chudnutí, stimuluje metabolizmus. Konzumovať ho môžete denne, povolené sú až tri polievkové lyžice. Dokonca aj na vyplachovanie úst je tento zázrak dobrý, pretože ničí toxíny a baktérie, ktoré máme v ústach.

Vlasy

S kokosovým olejom môžete dať rozdvojeným končekom vlasov konečne zbohom. Vmasírujte kokosový olej do vlasov a túto masku nechajte počas noci pôsobiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #metabolizmus #vrásky #antioxidanty #kokosový olej #make-up

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....