Voňavá o pár hodín dlhšie? Ako docieliť, aby parfum vydržal viac...

Vôňa parfumu po prvom nástreku dokáže byť omamná. Po polhodine je už rozvinutá a vy si môžete vychutnávať jej odtiene, drobné nuansy. Niekde sa rozvíjajú ďalej, ale pri iných prípravkoch sú onedlho fuč. Dá sa to zmeniť?

11.05.2015 17:00
vôňa - parfum - pôvab Foto:
Ako docieliť, aby vôňa vydržala čo najdlhšie?
debata

Podľa serveru TheFashionSpot je základom, samozrejme, kvalitný parfum či toaletná voda. A tiež základ, na ktorom stavajú. Kým citrusové a trávnaté vône majú trvácnosť kratšiu a odznievajú na pokožke rýchlejšie, vône s drevitým či korenistým základom sú v rámci trvanlivosti omnoho „usilovnejšie“. Myslieť by ste mali na to už v momente kúpy voňavého výrobku.

Existuje však ešte pár dobrých rád, ktoré by mohli pomôcť. Aké?

1. Aplikujte s telovým mliekom.
Hydratovaná pokožka totiž vôňu lepšie uzamkne a postupne počas dňa uvoľňuje. Samozrejme, ideálne je voliť telové mlieko bez vône, neutrálne. Ešte lepšie však bude, ak si k parfumu zadovážite telovú emulziu rovnakej vône.

2. Nešúchajte si miesta s parfumom
Veľa žien aj mužov má pocit, že ešte trochu vôňu uvoľní na miestach, kam si nanášajú voňavku, ak ich pretrú opakom dlane alebo prstami. Nie je to správny krok. Takéto trenie totiž pôsobí rozpad molekúl vône a rýchlejšie vyprchávanie odóru.

3. Strategické miesta
Možno ich netreba predstavovať, ale keby ste náhodou nevedeli. Jamka v lakťovom ohybe, zápästia, bočná strana krku či dokonca podkolenia. Tam sa nachádzajú totiž pulzné body, ktoré vôňu pomáhajú zvýrazniť.

4. Správne uskladnenie
Veľa z nás skladajú vône v kúpeľni na poličke. Ak je otvorená, čelí vlhkosti zo sprchy, vane a to parfumom nerobí dobre. Voňavky by ste mali uskladňovať na suchom a tmavom mieste, vydržia dlhšie.

Voňavé novinky na letnú sezónu:

Hermés – Le Jardin de Monsieur Li
Unisexová nová vôňa z línie Jardin známej francúzskej značky Hermés prináša voňavý koktail, ktorý štartujú citrusy a kumkvát. K nim sa pridáva jazmín a mäta, ale výpočet jemných odtieňov ďalších vôní inšpirovaných čínskou záhradou sa nekončí. Autorom vône je dvorný parfémnik značky Jean Claude Ellena, ktorý vytvoril veľmi bohatú, no zároveň príjemnú a sviežu vôňu vhodnú najmä na teplejšie obdobie roka. Novinku exkluzívne dostanete v sieti Marionnaud, alebo online.

Guerlain Aqua Allegoria Teazzurra
Novinka z kolekcie Aqua Allegoria stavia na čistote a sviežosti a je tiež určená pre ženy aj mužov. Spája v sebe niekoľko obľúbených voňavých ingrediencií ako je jazmín, bergamot, citrón či grapefruit. Nechýba v nej však ani zelený čaj, rumanček či vanilka. Celkové vyznenie vône je citrusové, autorom vône je Thierry Wasser. Vône predáva sieť Fann Parfumérie, alebo online.

Giorgio Armani Code Édition Turquoise
Aj pri tejto vôni mysleli jej tvorcovia na blížiace sa leto. Inšpiráciou boli tyrkysové odtiene vody v Stredozemnom mori a ľahkosť a sviežosť sa pretavila aj do intenzity vône. Eau de Fraiche je jemná a môže sa používať neustále počas celého dňa. Základom sú pomarančové lístky, neroli a hruškový sorbet, ktoré prechádzajú k vôni jazmínu, zázvoru a cyklámenu. Vanilka dodáva sladkastý chvost. Dostupný vo vybraných parfumériách, aj online.

Hermés - Le Jardin de Monsieur Li.
Giorgio Armani Code Édition Turquoise for her.
Guerlain Aqua Allegoria Teazzurra - unisex.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rady #vôňa #parfum #trvácnosť #dlhšie

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...