Priehľadné odevy sú v kurze, ale ako ich nosiť? Tu je 5 spôsobov

Sú v kurze už dlho, s príchodom jari a leta naberá ich výskyt na pultoch obchodov aj na stránkach časopisov na intenzite. Priehľadné kúsky šiat. Ale vy si stále hovoríte, ako ich vlastne nosiť?

04.05.2015 13:00
debata
Košeľa so strategicky umiestnenými vreckami... Foto: archív značky
priehľadná látka - ako ju nosiť Košeľa so strategicky umiestnenými vreckami dokáže zázraky - model Long Tall Sally.

Mnoho žien sa vyhýba priehľadným materiálom počas bežného dňa. Nanajvýš si podobné kúsky šatníka vytiahnu na piatkovú noc v meste, alebo prípadne veľmi špeciálne rande. Ak však túžite po jemnej hre s odhalením pod transparentnou látkou, môžete to vyskúšať aj za bieleho dňa. Akurát musíte nájsť tie správne kúsky Napríklad takéto.

1. Šaty alebo overal s priehľadným živôtikom

Dôležité je, aby transparentná látky odhaľovala len časť ramien a plecia. Oblasť poprsia musí zostať zahalená, dbajte však tiež na to, aby vám pod priehľadnou látkou nebolo vidieť ramienka podprsenky, stavte na bielizeň bez ramienok.

Nohavicový overal s priehľadnými ramenami -... Foto: archív značky
priehľadná látka - ako ju nosiť Nohavicový overal s priehľadnými ramenami - model S. Oliver.

2. Priehľadná sukňa s dlhými košeľovými šatami

Našli ste nádhernú sukňu z priehľadného tylu a chceli by ste ju ukázať aj v práci? V takom prípade bude ideálne, ak si zároveň zadovážite predĺženú úzko strihanú košeľovú blúzku, ktorá siaha do pol stehien Sukňu oblečte na ňu. Vytvoríte veľmi zaujímavý kontrast a štýlový efekt. Druhou variantou sukne je úzka elastická sukňa s výraznejším transparentným lemom, no zároveň podšitá do úrovne polovice stehien nepriehľadnou vrstvou látky.

Sukňa s výraznejším transparentným panelom -... Foto: archív značky
priehľadná látka - ako ju nosiť Sukňa s výraznejším transparentným panelom - predáva H&M.

3. Priehľadný top s vestou

Na priehľadný top sa odvážia často len veľmi mladé ročníky. Predstava, že by ste v niečom podobnom šli do práce, vám asi naháňa hrôzu. Ale ak si napríklad oblečiete na transparentný top vestu – či už klasickú na gombíky, alebo predĺženú otvorenú, dosiahnete efekt vrstvenia, ktorý ukazuje odhalené, ale zároveň patrične zahaľuje.

Transparentný top sa môže nosiť s podkladovým... Foto: archív značky
priehľadná látka - ako ju nosiť Transparentný top sa môže nosiť s podkladovým tielkom, ale tiež to môžete skúsiť odvážnejšie. Napríklad so strategicky umiestnenou vestou - predáva Marks & Spencer.

4. Transparentný top s blúzkou

Niektoré priehľadné topy, najmä tie, ktoré sú strihovo objemnejšie, napríklad naberané, môžete nosiť aj na blúzke. Biela hodvábna košeľa zapnutá až ku krku, na ktorú prevlečiete jemnú priehľadnú látku či napríklad čipkovaný top.

Priehľadná blúzka s viazačkou sa dá nosiť... Foto: archív značky
priehľadná látka - ako ju nosiť Priehľadná blúzka s viazačkou sa dá nosiť napríklad s topom na tenučkých ramienkach. Ak má voľnejší strih a nekomplikovaný golier, vyskúšajte si pod ňu obliecť klasickú košeľovú blúzku. Model Karen Millen.

5. Strategické vrecká

Platí to pre transparentné blúzky, ktoré by mali mať rafinovane umiestnené vrecká – áno, v oblasti poprsia. Ani pod takouto blúzkou nevyzerá viditeľná podprsenka s ramienkami práve najlepšie. Kazí totiž efekt transparentnej zvodnosti. Ale ak sa chystáte na dôležité stretnutie, asi bude lepšie, ak si bielizeň (ideálne hladkú a jemnú) zvolíte.

Pletená tunika sa dá nosiť na odhalenom tele,... Foto: archív značky
priehľadná látka - ako ju nosiť Pletená tunika sa dá nosiť na odhalenom tele, ale napríklad aj s hladkými minišatami - model F&F.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #ako ich nosiť #transparentné materiály

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...