Tri chyby, ktoré by ste pri čistení pleti rozhodne robiť nemali

Starostlivosť o pokožku - hovorí a píše sa o nej neustále. Napriek tomu prekvapia často výsledky rozličných ankiet a prieskumov. Svedčia skôr o tom, že mnohé ženy opateru podceňujú.

30.04.2015 07:00
shutterstock Odličovanie je dôležité, ale... Foto:
Odličovanie je dôležité, ale nemali by sme ho robiť s chybami.
debata

Aj na Slovensku či v susednom Česku nedávno prieskum známej kozmetickej firmy odhalil, že menej ako polovica žien používa odličovacie prípravky a mnoho žien sa namiesto vhodných výrobkov spolieha na mydlo a vodu. Ak si teraz hovoríte, no a čo, veď to fungovalo aj pred desaťročiami, samozrejme nebudeme vám brať váš názor. Ale možno by ste mali vedieť, čo vašej pokožke rozhodne neprospieva

1. Neodlíčenie sa, prípadne odličovanie sa iba ráno

Pokiaľ na pokožku nepoužijete odličovacie prípravky a dôkladne nevyčistíte pokožku tváre, riskujete upchaté póry, nečistoty v pleti, ktorá bránia regenerácii aj dýchaniu pokožky. Ak sa vám čosi podobné stane raz, dá sa to zniesť. Ale ak pravidelne kašlete na odličovanie, výsledkom je unavená a dehydratovaná pleť so sklonom k zvýšenému množstvu nedokonalostí. Pokiaľ si hovoríte, odlíčim sa predsa ráno, uvedomte si, že práve v noci potrebuje pokožka byť čistá, dýchať a regenerovať sa. Mnohí odborníci tiež upozorňujú, že spoliehať sa len na večerné čistenie, tiež nie je správny postup. Pokožka sa počas noci regeneruje, ale zároveň v nej prebiehajú všetky dôležité procesy, pri ktorých sa uvoľňuje maz. Aj počas spánku sa môžu usádzať na pokožke nečistoty. Pleť osviežiť vhodnou vodou či tonikom aj ráno (nielen večer) je teda ideálne.
Náš tip: Micelárna voda Fyto Visage s výťažkom z lekna, aloe a obsahom vitamínu B5 jemne ošetruje a čistí do hĺbky. Je vhodná na večerné aj ranné používanie.

2. Nevhodné prípravky

Ak máte mastnú pleť a začnete používať hydratačnú čistiacu emulziu na suchú pokožku, nemôžete sa diviť, ak už pár hodín po vstávaní budete mať na tvári mastný a lesklý film. Zvoliť správne prípravky je základ starostlivosti. Pri normálnej a zmiešanej pleti sa veľmi trápiť nemusíte, prípravkov na výber je nadostač. Vhodné sú čistiace pleťové mlieka, gély a čistiace pleťové vody i s jemnou parfumáciou. Majiteľky mastnej pleti by mali hľadať špeciálne čistiace gély a peny, pleťové vody a toniká (s antibakteri­álnymi a astringentnými účinkami). Pri suchej pleti je nevyhnutné vypustiť všetko, čo pleť vysušuje, naopak, vhodné sú prípravky s vyšším obsahom tukových a hydratačných zložiek.
Náš tip: Ak máte citlivú pleť, mali by ste voliľ veľmi jemné prípravky s upokojujúcim účinkom. Čistiaca pena s obsahom mandľového oleja Nivea Cleasing Mousse ošetrí pleť jemne a dostatočne ju hydratuje.

3. Obchádzate krk a dekolt

Pri procese odlíčenia je veľmi dôležité nezabúdať ani krk a dekolt – partie s citlivou a jemnou kožou so sklonom k vráskam. Ideálne je používať odličovací tampón, ktorý jemným pohybom sťahujete od brady smerom po krku nadol. Pri dekolte používajte tampón od ramien smerom dovnútra. Vhodné je jemné odličovacie mlieko.
Náš tip: Veľmi jemné, ale dôkladné očistenie oblasti krku a dekoltu môžete vyskúšať s vyživujúcim, hutným mliekom Vichy Pureté Thermal. Je vhodné aj na citlivú pleť so sklonom k podráždeniu.

Upokojujúca čistiaca pena Nivea Cleansing Mousse.
Micelárna voda Fyto Visage.
Čistiace mlieko Vichy Pureté Thermal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čistenie #pleť #chyby #odličovanie

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...