Zelená vlna, alebo keď príroda volá... Vyberte si z kúskov v hitovej farbe

Kvetiny, to určite. Ale tohtoročná sezóna jar a leto si v móde uctieva aj ďalšiu prírodnú inšpiráciu a dáva jasný signál. Nebojte sa zelenej!

27.04.2015 06:57
debata
zväčšiť Vojenská zelená je jednou z kľúčových farieb... Foto: VAUGHAN FORBES for Lindex
Lindex - lookbook - jar-leto 2015 - trendy Vojenská zelená je jednou z kľúčových farieb jarnej sezóny u značky Lindex. Ponúka uvoľnený a ležérny look, nosia sa nohavicové overaly inšpirované pilotnými kombinézami. Nechýbajú však ani nohavice s patentami na spodnom diele či odľahčené parky.

Práve táto farba sa objavila na prehliadkach značiek ako Chanel, Sonia Rykiel či Louis Vuitton a získala aj silné zastúpenie v ponuke cenovo dostupnejších odevných značiek. Nejde pritom o jeden konkrétny odtieň, ale hotový mix, či lepšie povedané paletu, ktorá sa začína pri kaki tónoch, prechádza cez olivovú k vojenskej zelenej až po temné tóny sýtozelenej, machovej či borovicovej. A k tomu sa pridávajú aj žiarivé, neónové a pop-artové odtiene. Farebnosť nemusí byť len monochromatická, o čom svedčia aj vybrané inšpirácie v našej bohatej galérii.

Vojenská zelená je jednou z kľúčových farieb...
Tielko s pleteným osmičkovým vzorom - predáva...
+15Dámske nohavice z imitácie kože - predáva Marella.

Mnoho žien zvykne riešiť, k čomu by sa im vlastne podobné kúsky mohli hodiť. Báť sa rozhodne netreba. Tmavšie zelené tóny ukážu krásne na ženách s tmavšími tónmi vlasov a svetlejšou pleťou. Blondínkam svedčia tóny olivovej či army. Žiarivá zelená tvorí dominantu odevu a pri správnom kombinovaní sa na ňu môže odvážiť každá dáma.

zväčšiť Zemité, ale aj výraznejšie, viac popartové tóny... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
zelená vlna - tóny prírody - farebnosť - trend - leto 2015 Zemité, ale aj výraznejšie, viac popartové tóny zelenej farby majú priestor v aktuálnych kolekciách a tým pádom aj v ženskom šatníku ako takom.

Výber je pritom jednoduchý. My osobne odporúčame vyskúšať v trendovej farbe dámske šaty na voľný čas. Či už tunikové, alebo plážové s dĺžkou až po zem. Na chladnejšie večery sa hodia odľahčené parky alebo bombery. V doplnkoch dominujú skôr kabelky, ale zelená farebnosť neobišla ani tenisky či elegantné lodičky. Ak po nich siahnete, je dobré určiť si dominantu svojho looku. Pri obuvi s kvetinovou potlačou je dobré zachovať zvyšok stylingu v minimalistickom razení.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #trend #farebnosť #jar-leto 2015 #zelená #odtiene zelenej

+ Nezabúdajte ani na preventívne prehliadky, je to dôležité.
Opatrnosť pri výdavkoch sa vyplatí, ušetrite pre...

+ Spánok je dôležitý a vy ho máte príliš málo, tak zostaňte v posteli.
Nenechávajte rozhodnutie len na svojich...