Chyby, ktorých sa dopúšťame pri holení

Aj keď si chĺpky na tele odstraňujete roky, môžete sa nechtiac dopúšťať chýb. Tu sú tipy, s ktorými bude holenie či voskovanie oveľa príjemnejšie.

04.05.2015 11:00
holenie, vaňa Foto:
Holenie vo vani? Poriadne zvážte.
debata

Chyba č. 1: Nepoužívate peeling

Peeling je najlepšia metóda proti zarastaniu chĺpkov po voskovaní alebo epilácii. Keď už do hĺbky kože zarastené chĺpky máte, použite na postihnutú oblasť mierny peeling obsahujúci liečivé látky, ktoré tiež pomáhajú proti začervenaniu pokožky a vyrážkam. Základné pravidlo znie: Týždeň po epilácii či voskovaní použite peeling – potom pravidelne každé dva dni.

Tip: Použite kávovú usadeninu. Pokožka bude úžasne hebká.

Chyba č. 2: Ranné holenie nôh

Po rannej sprche si ešte rýchlo oholiť nohy nám síce ušetrí čas, ale určite nie je najlepšou voľbou pri odstraňovaní chĺpkov. V noci, počas spánku, naše nohy trochu opúchajú, vďaka čomu sa menšie chĺpky skryjú. Ak chceme dokonalejší výsledok (čo chceme), potom si nohy musíme holiť večer.

Chyba č. 3: Holiť sa vo vani

Horúca voda vo vani zmäkčuje pokožku, čo zasa nesľubuje úžasný výsledok, po ktorom túžime. Ak sa však holeniu vo vani nechcete vzdať, zdá sa vám úžasné, nemáte času nazvyš, alebo chcete spojiť dve činnosti v jednu, potom to spravte hneď. Ideálnych je prvých desať minút po tom, čo sa do vane „uložíte“.

Chyba č. 4: Stará žiletka

Veľa ľudí robí túto chybu: Žiletku jednoducho nechá ležať v sprche či vo vani. V takom prípade však na nej môžu vzniknúť baktérie v dôsledku permanentnej vlhkosti. Ak chcete zabrániť malým červeným pupáčikom, je dôležité držať žiletku neustále v suchu a žiletku často vymieňať.

Chyba č. 5: Holenie bez peny

Šetríte na pene? Potom vedzte, že pena na holenie chráni nielen pokožku pred podráždením, ale tiež pomáha skrátiť chĺpky o pol milimetra.

Tip: Skúste namiesto peny na holenie použiť kondicionér. Vaša pokožka bude neuveriteľne hebká a navyše aj hydratovaná.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kondicionér #holenie #chĺpky #peeling #voskovanie #epilácia #žiletka

+ Nedávajte do seba kopu liekov, vaše telo s tým nie je OK.
Dnes toho budete mať na práci dosť, preto...

+ Nezabúdajte na preventívne prehliadky aj keď sa cítite dobre.
Staré dlhy sa vyriešia, cítite finančnú úľavu....