Štyri zázraky z kuchyne, ktoré pomôžu vašej kráse

O používaní domácich potravín v súvislosti so starostlivosťou o pokožku či vlasy sa už popísalo veľa. Ale prečo si to znovu nezhrnúť?

16.04.2015 13:00
ovsené vločky - kúpeľ Foto:
Ovsené vločky sú skvelé na domáce pílingy.
debata

Možno ste totiž nevedeli, aké poklady máte doma v kuchynskej skrini s potravinami, alebo v chladničke. Medzi najcennejšie určite patria nasledovné:

1. Med

Má zvláčňujúce, hydratačné, ale tiež antiseptické a antibakteriálne účinky. Pôsobí tiež mimoriadne hojivo na drobné ranky a poškodenia. Aj preto ho môžete primiešavať do rozličných pleťových masiek, prípadne využiť ako ochrannú masku na popukané pery. Skvelý je tiež na vlasy – pozor však na množstvo a konzistenciu. Zväčša sa zmieša s ďalšími ingrediencami a dodáva vlasom lesk a vitalitu.

2. Ovsené vločky

Protizápalový účinok a tiež antioxidačný účinok pomáha pri starostlivosti o pokožku. Vločky sú skvelé napríklad do domácich pílingov a masiek. Pleť vyživia, dodajú jej hydratáciu a vyhladia ju.

3. Škorica

Málokto vie, že škorica sa dá využiť ako skvelý nástroj na zväčšenie objemu pier. Má antioxidačné účinky, ale zároveň dokáže účinne zväčšiť objem pier. Vmasírujte ju spoločne s vazelínou na pery do pokožky pier a potom opláchnite vlažnou vodou. Výsledok vás prekvapí.

4. Ocot

Jemnejšia jablčná verzia je skvelá na ošetrenie pokožky, dokáže pomôcť zmierniť prejavy akné v rozličných domácich pleťových vodách a tiež je skvelá na vlasy. Sú lesklejšie a žiarivejšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #zdravie #kuchyňa #med #ovsené vločky #domáce potraviny

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....

+ Vyberajte vhodný typ hydratácie práve pre svoju pokožku.
Šetrite, avšak si dávajte pozor na čom šetríte....