Tri najčastejšie chyby, ktoré robíme pri mastnej pleti. Vyvarujte sa ich!

Mastná pleť je pre mnohé ženy problémom, s ktorým bojujú roky. Jej sprievodným javom je okrem lesku a otvorených pórov často aj akné či vyrážky.

10.04.2015 14:56
mastná pleť, starostlivosť Foto:
Postarať sa o mastnú pokožku správnym spôsobom je dôležité.
debata

Napriek tomu, že mastná pleť si zaslúži špeciálnu starostlivosť, niektoré rituály sú podľa odborníkov skôr cestou k zhoršovaniu stavu. A mnoho žien o tom vôbec netuší. Tu sú tri veci, ktoré by ste pri mastnej pleti mali rozhodne zvážiť.

Osviežujúca čistiaca pleťová voda Shiseido...
Hydratačný krém Mixa určený na normálnu až...
Energizujúci čistiaci gél Garnier Pure Fruit...

Dráždivé a silné čistiace prípravky

Pri mastnej pleti má mnoho žien pocit, že treba používať prípravky s obsahom alkoholu, prípadne silné astringnetné pleťové vody. Samozrejme, nevylučujeme to, ale dôležité je uvedomiť si, čo pleti prospieva. Niekedy sú rozhodne účinnejšie čistiace penivé gély s obsahom kyseliny salicylovej. Prípadne pleťové a micerálne vody, ktoré neobsahujú dráždivý alkohol.
Náš tip: Pleťová voda Shiseido Pureness Refreshing Cleansing Water neobsahuje alkohol, ale vďaka technológii Pureness vyvoláva v pleti procesi sebaobnovy. Čistí jemne, odstraňuje maz a nečistoty. Pleť zmatňuje, ale zachováva vlhkosť v pokožke.

Nedostatok hydratácie

Mastná pleť prináša jednu výhodu – ušetríte na hydratačných krémoch? Naozaj? Odborníci tvrdia, že to je mýtus. Pokožka totiž hydratovanie potrebuje aj v prípade, ak je mastná. Dôležité je však vybrať si prípravok, ktorý má ľahkú textúru, nie je komedónny a pleť vyživí bez toho, aby ju zaťažil.
Náš tip: Ľahký hydratačný krém Mixa – je určený na zmiešanú pleť a pleť so sklonom k mastneniu. Pokožku vyživí a nezaťaží, nespôsobuje upchávanie pórov.

Pričasté „obrusovanie“

Využívanie pílingu dokáže s pokožkou zázraky, ale ani jeden lekár vám neodporučí, aby ste používali píling častejšie ako dvakrát týždenne. Najodporúčanejšie je len raz. Pri mastnej pleti majú ženy sklon k prepílingovaniu. Pokožke to škodí. Vhodné je využívať skôr exfoliačné prípravky s obsahom kyselín AHA a BHA a kyseliny salicylovej, ktoré sú k pokožke šetrnejšie.
Náš tip: Čistiaci gél Garnier Pure Fruit Energy obsahuje výťažky z grepu a granátového jablka, vitamín C. Čistí, viditeľne sťahuje póry a šetrne odstraňuje nečistoty.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starostlivosť #chyby #mastná pleť #najčastejšie

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...