Semišová (m)óda! Ako si užiť horúci módny trend tejto jari?

Vďaka za to nepochybne patrí návratu estetiky sedemdesiatych rokov. Ale nielen kvôli nim je semiš späť. Materiál, ktorý pôsobí luxusne, no zároveň komfortne a nenútene, slávi veľký comeback.

10.04.2015 07:00
debata
Semišové kúsky sa dobre kombinujú napríklad s... Foto: PINKO
semiš - semišový trend - jar-leto 2015 Semišové kúsky sa dobre kombinujú napríklad s čipkou, alebo sieťovinou.

Na prehliadkach kolekcií jar a leto 2015 predstavili semiš v rozmanitých podobách dizajnéri ako Michael Kors, Victoria Beckham či Jason Wu a Chloé. Bolo teda len otázkou času, kedy ho do svojich kolekcií zaradia aj obchody s tovarom dostupným pre široké vrstvy.

Ruksak lemovaný strapcami a so semišovou...
Dámske šortky s efektom semišového povrchu -...
+11Semišová sukňa s výrazným vzorom House of...

Semiš sa objavil v niekoľkých podobách. Prvou dominantnou je práve tá ovplyvnená estetikou hippies, boho štýlu a klubovej elegancie 70-tych rokov, v ktorej prím hrajú najmä tóny pieskovej, hnedej a karamelovej a jednotlivé kúsky sa nosia ako zvrchné odevy či do áčka strihané sukne alebo šorkty.

U mnohých žien je to však práve akási festivalová atmosféra, ktorá odrádza od výberu semišových kúskov. Pre niekoho pôsobia príliš uvoľnene, možno až kočovne. Lenže na trhu sú aj alternatívy, ktorých luxusná a veľmi noblesná verzia uspokojí aj najnáročnejšie dámy. V prvom rade ide o bohatú farebnosť. Semiš je totiž napríklad sivý, belasý, ružový, prichádza aj v sýtych tónoch vínovej alebo čokoládovej.

zväčšiť Semiš je ako materiál znovu späť. Spôsobil to... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
semiš - semišový trend - jar-leto 2015 Semiš je ako materiál znovu späť. Spôsobil to návrat trendu 70-tych rokov, ale tiež nová retro elegancia.

Nechýbajú ani grafické vzory, ktoré sú často tvorené viacerými rôznofarebnými plochami semišového materiálu, k nim prirátajte zdobné detaily ako cvočky, zipsy, kontrastné štepovanie, ale napríklad aj strapce – ďalší z horúcich trendov sezóny.

Pre tie dámy, ktoré sa obávajú investovať do pravého semišu, tiež existuje cesta – dokonca pomerne pestrá a bohatá. Mnoho značiek totiž semišový efekt zapracovalo do povrchov syntetických materiálov a tak napríklad na letné večery zoženiete šortky so semišovým efektom skutočne za pár eur.

Semišová kožená bunda je skvelým doplnkom... Foto: Gant
semiš - trend - jar-leto 2015 Semišová kožená bunda je skvelým doplnkom jarnej garderóby.

Semiš je prírodný kožený materiál, ktorý sa vyrába spracovaním vnútornej strany kože zvierat ako sú jahňatá, teľatá či kozy. Toto spracovanie kože je náročnejšie a tým pádom sa to premieta aj do ceny semišových kúskov. Odmenou je však veľmi jemný a príjemný materiál, ktorý kooperuje s telom lepšie ako klasická koža. Semiš sa využíva pri výrobe obuvi a doplnkov, ale vďaka svojej kvalite a jemnosti je často používaný aj v prípade odevov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #trend #materiál #jar-leto 2015 #semiš

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...