Trápia vás príliš jemné vlasy? Základ je opatera aj vhodná úprava

Príroda ich nenadelila každej žene. Skôr naopak, jemné vlasy patria k výbave každej druhej dámy a mnohé z nich riešia často problém, ako svojim kaderiam dodať objem, hustotu a silu.

07.04.2015 07:00
Jemné vlasy Foto:
Jemné vlasy si zaslúžia patričnú starostlivosť.
debata

Pravdou je, že nech už ovládate akékoľvek triky, realita bude vždy o tom, že základ vlasov je jemný. Optická ilúzia však dokáže veľa – dôležitá je správna starostlivosť.

Odborníci na starostlivosť o vlasy upozorňujú, že začať musíte už pri samotnom rituáli umývania a ošetrovania vlasov. Ideálne je používať prípravky, ktoré sú vhodné na jemné vlasy, ale zároveň by to mali byť šampóny a masky, ktoré vlasom dodávajú zdravý vzhľad a lesk. Práve tieto dva atribúty totiž preukázateľne pôsobia na okolie ako súčasť objemu vlasov.

Najčastejšie sa v rámci jednotlivých línií prípravkov odporúča celá „postupka“ – od šampónu, cez kondicionér až po zhusťovací a posilňovací sprej, ktorý sa necháva vo vlasoch bez náslendného umývania. Dookola opakovaná formulka však platí aj v tomto prípade – je nutné zistiť na vlastnej hlave, čo vám naozaj urobí dobre. Pre niektoré dámy sú napríklad pri jemných vlasoch zbytočne zaťažujúce kondicionéry. Môžu pôsobiť až kontraproduktívne, keď vlasy zaťažia a opticky ich oberú o objem.

Pri jemných vlasoch je rozumné vyhýbať sa častému používaniu fénov, žehličiek či iných prostriedkov na úpravu, ktoré pracujú s teplom. Dôvod je prozaický – jemný vlas je totiž vlas krehký a často oslabený. A teplo ho oslabuje ešte viac. Samozrejme, ak chcete napríklad vyskúšať vlny či natočiť si bočné strany lemujúce tvár, kulme sa asi nevyhnete. Ak ide o spontánny nápad. Môžete to však vyskúšať tak, že si vlasy zapletiete pred spaním.

Pri jemných vlasoch je dôležitý strih, ale aj styling. Mnoho žien má pocit, že čím dlhšie sú jemné vlasy, tým biednejšie a unavenejšie pôsobia. Niečo na tom bude, ale neznamená to, že by ste mali vlasy úplne skrátiť. Ideálnejší je napríklad kratší bob, pri ktorom sa môžete pohrať s objemom pomocou tužiacich a fixačných prípravkov, no zároveň vám nebudú jemné vlasy poletovať okolo krku a vyvolávať dojem riedkosti. Pri krátkych účesoch je dobré voliť precízny strih, v ktorom majú vlasy približne rovnakú dĺžku, no zároveň ich dokážete pekne rozstrapatiť a stajlovať na uličnícky look. Alebo vyskúšať strih s vlasmi dlhšími smerom od stredu hlavy do tváre a kratšími na temene.

Dnešná starostlivosť o vlasy už tiež umožňuje vlasy zahusťovať pomocou príčeskov a pravých, nadpájaných, vlasov. Pokiaľ vám to za to stojí, neváhajte a vyskúšajte. Samozrejme, treba staviť na kvalitu a pripraviť sa na pravidelnú investíciu. Počiatočná sa týka kúpy jednotlivých prameňov a ich umiestnenia do vlasov. Ďalšie budete musieť pravidelne obetovať pri preväzovaní vyrastajúcich prameňov.

Penové tužidlo Label.M Volume Mousse
Oplachovacia starostlivosť Elséve Fibralogy...
+1Regeneračný balzam Gliss Kur Ultimate Volume

Tipy na starostlivosť:

Šampón Loréal Expert Volumetry – obnovuje tenké vlasy, podporuje prirodzený objem od korienkov ku končekom. Vďaka obsahu kyseliny salicylovej jemne čistí a ošetruje, zabraňuje lámavosti.

Regeneračný balzam Gliss Kur Ultimate Volume – obsahuje morský kolagén a keratín. Vďaka ich obsahu vlasy posilňuje a dodáva im hustotu. Nastrieka sa do vlhkých vlasov, neoplachuje sa.

Oplachovacia starostlivosť Elséve Fibralogy Booster – používa sa spoločne s maskou. Zmieša sa v dlani a votrie do vlasov, nechá pôsobiť podľa návodu a následne opláchne. Obsah patentovaného Filloxanu sa podieľa na obnove hustoty a objemu vlasov.

Penové tužidlo Label.M Volume Mousse – je určené na normálne až jemné vlasy, chráni farbu, drží tvar účesu a dodáva objem. Vlasy zbytočne nezaťažuje.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #žena #starostlivosť #šampón #jemné vlasy

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...