Buďte pastelová kráska ako Pauhofová! Vyberte si z 9 kabátov tejto jari

Keď sa pred pár týždňami objavila slovenská herečka Táňa Pauhofová v Paríži na prehliadke Dior, očarila svojím vzhľadom. Odetá bola od hlavy po päty do šiat od hostiteľa.

24.03.2015 07:00
debata
Slovenská herečka Táňa Pauhofová na prehliadke... Foto: Profimedia
Táňa Pauhofová Slovenská herečka Táňa Pauhofová na prehliadke Dior v Paríži. Samozrejme, od hlavy po päty v kolekcii Dior.

Azda najvýraznejšou súčasťou jej stylingu bol žiarivý kabát s uväzovaním na hodvábnu mašľu a nádhernou výšivkou. Tento diorovský kúsok vyjde na niekoľko tisíc eur, takže to nebude asi model, ktorý si zadováži bežná slovenská žena. Pauhofová však aj jeho prostredníctvom naznačila výrazný trend nasledujúcich týždňov a mesiacov.

Mnoho žien začne s odchodom zimy riešiť, aký zvrchný odev si vybrať do bežného života. Odpoveď znie, ak stavíte na pastelové a farebné tóny, rozhodne neurobíte zle.

Odtiene ružovej, marhuľovej, lososovej, žltej či belasej dokážu dodať každému looku ľúbivý vizuálny prvok. Farebné kabáty z odľahčených, často padavých a telo obkresľujúcich materiálov sa dobre kombinujú s monochromatickými elegantnými odevmi, ale nemusíte sa báť ani mixovania s denimom, teniskami a ležérnymi topmi.

zväčšiť Vyberte si zo žiarivých a farebných kabátov na... Foto: archív značiek, PRShots.com - koláž: Zdeno Gáfrik
kabaty - Tally Weijl, Mango, Topshop, Mohito, Marks & Spencer, Simply Be Vyberte si zo žiarivých a farebných kabátov na túto jar.

Čo sa týka strihov, fantázii sa medze nekladú. Ak však vybrať jeden, prím hrá tzv. „duster coat“. Ide o kabát so zapínaním na jeden gombík či celkom bez zapínania, ktorý sa oblieka akoby ste si vzali na seba plášť. Vďaka absencii zapínania nesie v sebe akýsi prvok nonšalantnej ležérnosti. Často má jemne skrátené, prípadne trojštvrťové rukávy. V chladnejšom ráne je však dobré doplniť ho napríklad štólou, alebo masívnejšou šatkou.

Z kabátov na jar hrajú prím aj modely so zapínaním na zips, ktoré sú elegantné, no zároveň v sebe nesú veľmi moderný náboj, často umocnený výraznejšími vreckami, absenciou golierika a kovovými detailmi či kontrastnými gombíkmi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dior #kabát #Táňa Pauhofová #farby #oblečte sa podľa #pastel

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...