Použiť či nepoužiť? Ako s krémom proti vráskam, ak máte ledva 30?

Odborníci často upozorňujú, že pokožka tváre a dekoltu je veľmi jemná a krehká a zaslúži si protivráskovú prevenciu.

23.03.2015 07:00
Používanie nočných krémov pokožke prospieva. Foto:
Ako správne používať anti-ageingové krémy?
debata

To však mnohé ženy vedie k otázkam, ktorý krém a kedy začať používať. Je v poriadku, ak máte napríklad 25 a aplikujete si denne prípravok určený na pleť 50 plus?

„Túto otázku dostávam veľmi často,“ priznáva dermatologička Eva Přibylová. „Keď už máme pleť tenšiu a chýba nám kolagén, potrebujeme ju viac chrániť a vyživiť. Vtedy sú lepšie mastnejšie krémy,“ pokračuje Přibylová, ktorá spolupracuje ako odborný garant so značkou Avon. „Pokiaľ ženám v tridsiatke vyhovuje krém určený pre štyridsiatničky, vôbec by som sa toho nebála. Záleží vždy od konzistencie, textúry a pocitu spokojnosti každej dámy,“ vysvetľuje odborníčka.

Dermatologička Eva Přibylová. Foto: Avon
Eva Přibylová Dermatologička Eva Přibylová.

„Samozrejme, v dvadsiatke asi nebudeme používať krémy pre päťdesiatničky. To si myslím, že by vlastne ani žiadna žena nespravila – už len z psychologického hľadiska,“ hovorí Přibylová. „Prečo dávať ťažké a výživné krémy mladým dievčatám, ktoré majú pokožku ešte pevnú a dostatočne silnú,“ pýta sa rečnícky sama.

Domnieva sa, že výber kozmetických prípravkov by sa mal odvíjať od stavu pleti a jej potrieb. Aj kvôli nim nie je problém, ak v určitých intervaloch žen kozmetiku striedajú. „Naša pleť má istú kondíciu vo vzťahu k ročnému obdobiu, k počasiu a jej potreby sa môžu jemne meniť. Pokiaľ má žena pocit, že chce skúsiť iný krém ako ten, ktorý používala posledných pár mesiacov, netreba sa brániť,“ myslí si Přibylová.

Samozrejme, môže sa stať aj to, že pokožke nebude nový prípravok vyhovovať. V takom prípade je lepšie, ak žena presedlá na pôvodný krém alebo skúsi iný produkt. Snažiť sa spotrebovať prípravok za každú cenu nie je v konečnom dôsledku prospešné pre pokožku a celkový vzhľad. Ženy môžu vnímať reakcie pokožky na nesprávny krém stresovo – a to fyzicky, aj psychicky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dermatologička #pleť #krém #Eva Přibylová #protivrásková starostlivosť

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...