Každá krásna tvár potrebuje základ. Pomôže podkladová báza?

Niekto si povie, že ide len o ďalšiu zbytočnú investíciu a ďalšia skupina žien nedá na podkladové bázy dopustiť. Aké ukrývajú výhody?

21.03.2015 07:00
primer, podkladová báza - mejkap Foto:
Pokožka je viditeľne, ale aj na dotyk jemnejšia.
debata

Podkladová báza pod mejkap (či, ak chcete, primer) dokáže naozaj pokožke priniesť množstvo benefitov a v súčasnosti sa už na trhu nachádza nespočetné množstvo prípravkov, ktorých úlohou je zjednotiť a vyhladiť pokožku pred aplikáciou klasického krycieho krému či púdru.

V čom sú výhody?

  1. Podkladová báza sa osvedčí pri pórovitejšej pokožke. Celkovo štruktúru pleti vyhladí a zjemní a následne sa po aplikácii tekutejších mejkapov nemusí žena potýkať s problémom viditeľných pórov.
  2. Pokožka je viditeľne, ale aj na dotyk jemnejšie. Ak si nanesiete primer, vytvoríte si na tvári jemný závoj, ktorý dokáže vyrovnať nedokonalosti. Niektoré ženy majú šťastie, že im stačí len samotná podkladová báza. Pre ďalšie je tu skvelý základ pre líčenie.
  3. Niektoré ženy (najmä tie s citlivejšou či problémovou) pokožkou sa obávajú upchávania pórov. Primery však nie sú komedónne, zo znamená, že póry neupchábajú. Ich zloženie naopak pokožke prospieva. Redukujú tiež začervenalú pleť.
  4. Podobné platí aj o protistarnúcich účinkoch. V súčasnosti sa podkladové bázy už vyvíjajú s účelom dopriať pokožke okrem zjednotenia tónu či štruktúry aj opateru v podobe anti-ageingových benefitov.
  5. V prípade aknóznej pokožky dokážu podkladové bázy prispieť k vyrovnaniu farebného tónu a optickému vylepšeniu dojmu z vašej pleti. Spoliehať sa však na to, že akné vyliečia, nemôžete.
Pokožka je viditeľne, ale aj na dotyk jemnejšia.
Make Up Starter Nivea.
+2MAC Prep + Prime Natural Radiance

Naše tipy:

Make Up Starter Nivea
Je určený na normálnu až zmiešanú pleť. Dodá potrebnú hydratáciu, maskuje rozšírené póry, zmatní pleť a zjemňuje jemné linky. Pleť je vyhladená, zjednotená a jemná.
Odporúčaná cena: 5,70 eur

Clinique Super Primer Colour Corrects Dullness in Deeper Skin
Primer, ktorý dokáže zjednotiť farebný tón pokožky a pri tmavšej pokožke potlačí efekt únavy či akejsi zašednutosti pokožky.
Odporúčaná cena: 29,90 eur

MAC Prep + Prime Natural Radiance
Podkladová báza, ktorá zjednotí pleť a vytvorí základ pre nanášanie mejkapu. Zároveň dokáže redukovať mastnotu pleti a je preto vhodná pre dámy s mastnejšou a pórovitejšou pokožkou.
Odporúčaná cena: 29,90 eur

Maybelline Baby Skin Pore Eraser
Je pomocníkom pre dámy, ktoré nemajú príliš v láske make-up. Zároveň sa však dá použiť ako báza pod make-up pre efekt hladkej a jemnej pleti. Prispôsobuje sa tónu pleti.
Odporúčaná cena: 7,99 eur

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #líčenie #pleť #pokožka #podkladová báza #primer #korekcia

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...