Keď ráno na účes nemáte dosť času... Tieto triky zaberú!

Nie je nič výnimočné, ak si žena umýva vlasy každý deň a po zdĺhavom procese potom ešte trávi minimálne štvrťhodinku úpravou a stylingom. Ale čo, ak nie je čas?

18.03.2015 17:00
vlasy - úprava - krása - žena - styling Foto:
Čo ak nemáte veľa času na klasickú rannú starostlivosť o vlasy a účes.
debata

Väčšina dám to vyrieši gumičkou a vlasmi v uviazanom chvoste. Dá sa vôbec dosiahnuť veľkolepý a moderný účes aj za pár minút?

Podľa odborníkov občas postačí aj pár jednoduchých trikov. Pri rannom stylingu je dobré použiť napríklad textúrovaciu pastu alebo gél. Votrite ho do jednotlivých prameňov a po vlasoch prejdite prstami. Následne skloňte hlavu a vlasy ešte prstami pretraste. Pri hustejších a pevnejších vlasoch je výsledok zaručený.

Najčastejším problémom u žien býva nedostatok času na umytie si vlasov. Máte dve možnosti. Pokiaľ viete o tom, že sa ráno budete ponáhľať a nebudete môcť absolvovať svoj tradičný umývací rituál, večer pred spaním si vlasy prečešte a zapleťte do pár ľahkých a nie príliš stiahnutých vrkočov. Ráno ich rozpletiete a vlasy budú jemne zvlnené. Objem im opäť dodajte pomocou tužidla či napríklad textúrovacieho spreju.

Druhou alternatívou je suchý šampón. Jeho aplikácia je jednoduchá a výsledky účinné. Suchý šampón navyše dodáva vlasom často objem a tiež príjemnú vôňu.

Alternatívou pri rannej naháňačke je tiež čiastočné umytie. Pýtate sa, aký to má zmysel? Nuž, opäť šetrí čas. Odborníci odporúčajú umyť iba ofinu. Práve vlasy lemujúce tvar a ofina sú totiž najčastejšie v kontakte s pokožkou tváre, mazom v nej a vyzerajú zväčša splihlo, alebo umastene. Dajte si čelenku a šampónom umyte len ofinu, uvidíte, že celkový dojem účesu to výrazne zlepší.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #nedostatok času #styling #úprava #pasta #gél

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Nájdite čas na relax, zmierni to stres.
Úspech v podnikaní je blízko, verte svojim schopnostiam....