Jablko, citrón, mrkva - silná trojica pre krásu

Myslite na to, čo zjete. A výsledky sa dostavia už čoskoro.

19.03.2015 07:00
oči, výživa, zelenina, mrkva Foto:
Stačí sa zahryznúť.
debata (1)

Jablko

Obsahuje provitamín A, vitamín B, kyselinu listovú, vitamíny C a E. Okrem toho sa v ňom skrýva aj vápnik, fosfor, železo či horčík. Pre krásu pomerne veľa dôležitých vitamínov. Jablká sú výnimočným ovocím pre bohatý obsah pektínu, ktorý patrí medzi vlákniny, čím vhodne stimuluje činnosť čriev a tým pádom aj trávenie. Dokáže pohlcovať toxíny a odvádzať ich z tela, tým pádom sa čistí aj pokožka.

Citrón

Vitamín C v ňom obsiahnutý pomáha v boji proti vráskam a takisto vyrážkam. Ak si ráno nalačno doprajete pohár vody s citrónom, urýchlite produkciu tráviacich enzýmov a tým pádom naštartujete metabolizmus. Práve s trávením súvisí množstvo kožných problémov, takže telu môžete práve takto jednoducho pomôcť každé ráno. Citrón je zároveň močopudný, čím prispieva k vyplavovaniu toxínov z tela. Čím menej toxínov, tým krajšia pokožka.

Mrkva

Je bohatá na antioxidanty a beta-karotén, ktorý sa v tele premieňa na vitamín A. Beta-karotén posilňuje obranyschopnosť pokožky proti nebezpečnému UV žiareniu, s čím úzko súvisí aj jej starnutie. Navyše, zabraňuje vzniku nežiaducich pigmentácií, pokožka má pekný, jednoliaty tón. Vďaka vitamínu A sú silné a zdravé vlasy, podieľa sa na udržiavaní zdravej kondície vlasovej pokožky

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #vitamíny #mrkva #jablko #pokožka #citrón

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...