Vzdušná elegancia, cestovateľská nálada - jarná móda bude aj s nimi

Jarné inšpirácie prinášajú aj eleganciu sformovanú do splývavých a voľných strihov.

02.03.2015 07:00
debata
Inšpirácia je jasná. Elegancia cestovateľky -... Foto: F&F
F&F - lookbook - jar-leto 2015 - trendy Inšpirácia je jasná. Elegancia cestovateľky - ženy, ktorá si vychutnáva exotické diaľky vo voľných strihoch, príjemných materiáloch a jednoduchej, no eleganciu umocňujúcej farebnosti. Práve taká je kľúčová línia značky F&F v rámci kolekcie jar a leto 2015.

Už niekoľko sezón sa aj odevná značka F&F, dostupná v predajniac známeho obchodného reťazca, profiluje s módnou a trendovou ponukou pre najširšie vrstvy. Výnimkou nie je ani kolekcia na jar a leto 2015, ktorej lookbook bude posledným v rámci prehľadov, aké sme vám prinášali v uplynulých týždňoch.

Inšpirácia je jasná. Elegancia cestovateľky -...
Inšpirácia je jasná. Elegancia cestovateľky -...
+11Do jarnej módy si našli cestu aj výraznejšie...

Strihy

Ponuka je, samozrejme, veľmi široká a v kolekcii si nájdu svoje dámy rozličnej výšky či tvaru postavy. Ak však vypichnúť kľúčové prvky jarnej kolekcie, ktorú ovplyvnila inšpirácia modernými Nomádkami – cestovateľkami, ktoré sa túžia cítiť sexi, trendovo, no zároveň komfortne, potom určite treba pripomenúť voľnosť a splývavosť materiálov. V kurze budú vzdušné nohavicové overaly so širokými nohavicami a voľnými živôtikmi, v páse len ležérne prepásané šnúrkou, či uchytené na gumu. Nosiť sa tiež budú voľné tunikové šaty, plášte či trenčkoty z jemných a padavých materiálov, ktoré tomuto kúsku dávajú nový rozmer. V klasickej línii prevažuje jednoduchosť. Priliehavejšie topy sa kombinujú s rovno strihanými nohavicami, skrátenými tesne nad lýtko. Šaty sú skôr tunikové a tubové.

Farby a potlače

Farebnosť jarnej kolekcie je jednoduchá, no úderná zároveň. Čierna, indigo či sýta vojenská zelená a kaki sa strieda s jemnou sivou, maslovou, ale aj snehovobielou. Ako úder blesku potom pôsobí jasnožltá. V kolekcii nechýbajú potlače – sú predovšetkým abstraktné a zväčša vychádzajúce z konceptu miešania dvoch či troch farebných tónov. Obľúbené kvetinové potlače sa tentoraz dostali napríklad na topánky, alebo kabelky.

Svetlosivá farba na jar? A prečo nie. V... Foto: F&F
F&F - lookbook - jar-leto 2015 - trendy Svetlosivá farba na jar? A prečo nie. V kombinácii s farebnými a pestrými doplnkami rozhodne zaujme.

Kľúčové looky

Nohavicový overal je jedným z hitov nasledujúcich mesiacov a v kolekcii britskej módnej značky tvorí aj jeden z kľúčových lookov sezóny. Vhodný je pre vyššie nositeľky. Neobkresľuje figúru, ale splýva jemne okolo nej. Materiály a voľnosť strihov evokujú komfort púštnych princezien – čo konieckoncov podčiarkuje aj vizuál reklamnej kampane. V klasickejšom duchu sa dámy môžu orientovať smerom ku sivej farbe. Jej svetlý odtieň kombinovaný s bielou a kvetinovými potlačami bude určite zaujímavým lookom jari.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #trendy #lookbook #F&F #strih #potlače #komfort #jar-leto 2015

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...