Slovenskí dizajnéri priniesli módu bližšie k ľuďom

Do 6. marca potrvá výstava, v rámci ktorej sa môže široká verejnosť zoznámiť s tvorbou pätice slovenských dizajnérov.

01.03.2015 08:00
debata
Výstava Posadnutí módou zahŕňa vybrané modely... Foto: Pravda.sk
Posadnutí módou Výstava Posadnutí módou zahŕňa vybrané modely pätice slovenských dizajnérov. V popredí model Hany Převrátilovej.

Vybranú tvorbu dvoch dám a trojice pánov – v zložení Hana Převrátilová, Ema Klein, Boris Hanečka, Marcel Holubec a Martin Hrča si môžu pozrieť návštevníci v bratislavskom nákupnom centre Aupark. Priamo v hlavnom foyer sú inštalované modely šiat, ktoré určite pritiahnu pozornosť a zrak okoloidúcich.

Kým napríklad Boris Hanečka a Martin Hrča stavili na kúsky z posledných svojich autorských kolekcií, Převrátilová, Klein a Holubec vyberali to naj zo svojej dlhoročnej tvorby. Aj preto sa v inštalácii nazvanej Posadnutí módou ocitlo aj dvojo šiat, ktoré zo svojho súkromného šatníka zapožičala Převrátilovej dlhoročná klientka – riaditeľka Plesu v opere Andrea Cocherová. Šaty Emy Klein zase len nedávno predvádzala pred kamerami počas ceremoniálu Krištáľové krídlo tanečnica Ivana Surovcová.

Výstava Posadnutí módou zahŕňa vybrané modely... Foto: Pravda.sk
Posadnutí módou Výstava Posadnutí módou zahŕňa vybrané modely pätice slovenských dizajnérov.

Pri otázke, či sa dizajnéri neobávajú toho, že podobné, častokrát na zákazku šité modely, sú vhodné na prezentáciu v komerčnom obchodnom centre, sa zhodli, že práve takýto priestor je pre nich mimoriadne zaujímavý. „Móda by mala byť bližšie k bežným ľuďom, aby aj takúto tvorbu videli na vlastné oči,“ uviedla Převrátilová. Jej kolega Martin Hrča podotkol, že „musia ísť tam, kde sú ľudia“.

Hoci pätnástka modelov nie je predajná, súčasťou týždňovej výstavy budú aj informačné letáčiky o jednotlivých tvorcoch, Organizátori projektu zo známeho nákupného centra tiež sľubujú, že pokiaľ by tvorba domácich návrhárov zaujala ľudí a chceli by sa dozvedieť viac, sprostredkujú im ochotne kontakt na jednotlivých dizajnérov.

Výstava Posadnutí módou zahŕňa vybrané modely... Foto: Pravda.sk
Posadnutí módou Výstava Posadnutí módou zahŕňa vybrané modely pätice slovenských dizajnérov. V popredí model Marcela Holubca.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #výstava #Boris Hanečka #dizajnéri #Marcel Holubec #Hana Převrátilová #Martin Hrča #Ema Klein #Posadnutí módou

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...