Ranný rituál v sprche a po nej! Len si ho doprajte

Aby ste sa počas dňa cítili príjemne, užite si pokojné chvíľky pri rannej starostlivosti o telo.

23.02.2015 07:00
horúca voda - sprcha Foto:
Sprchovanie sa v horúcej vody môže byť príjemné, ale ak trvá pridlho, pokožke škodí.
debata

1. Používajte vlažnú vodu. Teplá sprcha alebo horúca vaňa sú veľmi príjemné, ale v skutočnosti pokožku pripravujú o jej prirodzenú vlhkosť, čo môže viesť až k jej zhrubnutiu. Používajte preto vlažnú vodu, ktorá pokožke zaručí hebkosť a vláčnosť.

2. Skráťte sprchovanie. Dlhodobé vystavenie pokožky prúdu tečúcej vody môže prispievať k jej dehydratácii či vysychaniu. Ak chcete pokožku chrániť, pobyt v sprche by nemal trvať dlhšie ako 10 – 15 minút.

3. Čistá, ale hydratovaná pokožka. Siahnite po géloch s hydratačnou zložkou, aby si počas dňa pokožka udržala svoju prirodzenú hydratáciu.

4. Doprajte si peeling. Peelingové sprchovacie rukavice alebo špeciálna kefa pomáhajú pri odstraňovaní suchej kože a odumretých buniek z vrchnej vrstvy pokožky, sú tak ideálne pre ošetrenie miest s hrubšími časťami kože (lakte, kolená, päty).

5. Nezabúdajte na masáž. Masáž pokožky prináša nielen skvelý pocit uvoľnenia a relaxácie, ale tiež zlepšuje prekrvenie a pomáha udržiavať žiarivú pleť.

6. Po sprchovaní telo potešte telovým mliekom alebo olejom, ktoré ho nielen krásne prevonia, ale aj ošetrí a hydratuje. Prípadne siahnite po výrobkoch, ktoré navyše spevnia problémové partie pokožky.

7. V zime by ste nemali zabúdať ani na nohy a chodidlá, najmä ak vás trápia problémy ako nadmerné potenie, suché päty či kŕčové žily. Doprajte aj nohám jemnú masáž či rýchle ošetrenie a počas dňa si užite príjemný pocit „ľahkých“ nôh.

Dove, sprchovací gél, 250 ml kúpite za 2,49
Avon, Tvarujúca a spevňujúca telová emulzia s...
+3Doliva, sprchovací gél Vitamín 200 ml kúpite za...
debata chyba
Viac na túto tému: #sprcha #Telo #novinky #rutuál

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...