Sedem inšpirácií z New Yorku: Keď je móda hrou aj experimentom...

Tisíce nadšencov módy sa zišli v New Yorku, kde sa ešte stále koná týždeň módy. Príležitosť zaujať núka aj ulica.

17.02.2015 07:00
debata

Už niekoľko rokov sa do centra pozornosti dostáva tzv. street-style. Inšpiroval aj fotografa agentúry Associated Press Johna Michilla, ktorý vytvoril sériu módnych triptychov.

Fotograf zachytil pred prehliadkami slávnych dizajnérov v uliciach Veľkého jablka niekoľko inšpiratívnych žien. Móda u týchto dám hrá očividne dôležitú úlohu a styling je pre ne hrou aj výzvou. Inšpirácia, ktorú priniesli, sa sústreďuje predovšetkým na detaily, akými je obuv, pokrývky hlavy, kontrast materiálov či vrstvenie rozličných kúskov. Veríme, že zaujme aj tisícky kilometrov od New Yorku – nech sa páči, trošku inšpirácie, milé dámy.

Hannah Stoudemire

zväčšiť Na newyorskom týždni módy zachytil objektív... Foto: SITA/AP, John Minchillo
módny triptych - New York - Fashion Week - details Na newyorskom týždni módy zachytil objektív fotografa Johna Michilla aj Hannah Stoudemire, podľa ktorej je na týždni módy najzaujímavejšie, že každý rok sa snaží byť kreatívnejšia a kreatívnejšia. "Testujem samu seba a posúvam moje limity v rámci módy," vyhlásila. Svoj look zhodnotila ako inšpiráciu Marilyn Monroe a Audrey Hepburnovou. "Zmixovala som to s mojimi medzinárodnými cestami.

Samantha Susson

zväčšiť Samantha Susson sa do newyorských ulíc počas... Foto: SITA/AP, John Minchillo
módny triptych - New York - Fashion Week - details Samantha Susson sa do newyorských ulíc počas týždňa módy vybrala v žiarivej a bláznivej kombinácii. "Energia, ktorú tu môžete zažiť, je výnimočná. Každý je nadšený a teší sa, že uvidí nové kolekcie," uviedla Susson. "Obliekla som si kúsky z novej kolekcie a stavila na boho-hippie inšpiráciu," okomentovala svoj výber.

Kyunga Song

zväčšiť Dáma menom Kyunga Song označila svoj outfit ako... Foto: SITA/AP, John Minchillo
módny triptych - New York - Fashion Week - details Dáma menom Kyunga Song označila svoj outfit ako typický obraz ženy dvadsiateho storočia. Skombinovala na prvý pohľad neskombinovanteľné - flitrovú sukňu doplnila námorníckym sakom a kabátom s výrazným károvaným vzorom.

Morgan Martin

zväčšiť Morgan Martin si klobúk, ktorý mala na hlave,... Foto: SITA/AP, John Minchillo
módny triptych - New York - Fashion Week - details Morgan Martin si klobúk, ktorý mala na hlave, vytvorila sama. "To bola prvá vec, s ktorou som začala. Takže som sa vlastne obliekala od klobúka smerom nadol," prezradila, keď ju odchytil fotograf v newyorských uliciach. K na klobúku symbolizuje jej stredné meno Khadijah. Nadšená bola vraj, keď si kúpila aj vojenský kabát na spôsob uniformy britskej kolonizačnej armády.

Holly Pan

zväčšiť Stelesnením pouličnej elegancie bol na týždni... Foto: SITA/AP, John Minchillo
módny triptych - New York - Fashion Week - details Stelesnením pouličnej elegancie bol na týždni módy v New Yorku look dámy menom Holly Pan. "Je to týždeň módy a každý ho vníma ako obrovský a dôležitý event. Musíte sa snažiť, aby všetko bolo perfektné," skonštatovala Pan.

Giselle Trujillo

zväčšiť Giselle Trujillo si na týždeň módy v New Yorku... Foto: SITA/AP, John Minchillo
módny triptych - New York - Fashion Week - details Giselle Trujillo si na týždeň módy v New Yorku obliekla jeden zo svojich najobúbenejších kabátov. "Kúpila som si ho ešte koncom 90-tych rokov," prezradila o kúsku z dielne značky Moschino. Priznala sa, že kúsok bol veľmi drahý a tak čakala do poslednej chvíle, kým ho nezlacnia ako to len bude možné. Úlovok sa jej však podaril. Fotograf sa zameral na detaily zdobenia kabátu, vojenskú inšpiráciu, ktorá je v kontraste s dievčenským pôvabom nositeľky.

Carrie Lee

zväčšiť Carrie Lee bola len na návšteve New Yorku ako... Foto: SITA/AP, John Minchillo
módny triptych - New York - Fashion Week - details Carrie Lee bola len na návšteve New Yorku ako turistka a zaplietla sa do víru newyorského týždňa módy. Jej nezameniteľný štýl zaujal fotografa AP Johna Michilla a tak zachytil jej osobitý štýl v módnom triptychu.
Na newyorskom týždni módy zachytil objektív...
Samantha Susson sa do newyorských ulíc počas...
+4Giselle Trujillo si na týždeň módy v New Yorku...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #New York #ulica #street-style #triptych

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...