Záchrana menom sérum? Na vrásky treba tasiť silné zbrane

Azda niet dámy, v kozmetickej výbave ktorej by chýbal vhodný denný krém.

16.02.2015 13:00
zrelá pleť, líčenie, pôvab, žena Foto:
Na starnúcu pleť účinkujú koncentrované séra.
debata

Pri výbere očných prípravkov, alebo krémov určených na nočné používanie už mnohé ženy zvažujú. A azda najmenej rozšírené používanie má medzi slovenskými ženami sérum.

Pravda je, že kozmetické séra sú zväčša najdrahšou položkou v rámci danej kozmetickej línie Na druhej strane však ich účinok stavia na intenzite a extra starostlivosti, sľubujú aj výraznejšie výsledky než bežné krémy či emulzie. Veľmi dôležitú úlohu séra zohrávajú aj v prípade boja s prejavmi starnutia.

Shiseido Bio-Performance Glow Revival Serum.
L´Oreál Paris Revitalift Filler Serum
+1Nip+Fab - No Needle Fix Serum

Na trhu je niekoľko stoviek výrobkov, ktoré sľubujú pre pleť zázraky a korekciu vrások, zlepšenie stavu pokožky, zvýšenie jasu či vyhladenia. My sme vybrali šesť rozličných, z ktorých každý funguje na trochu inej báze a cieli sa na trochu iný problém pokožky.

Shiseido Bio-Performance Glow Revival Serum

Začervenená pleť, prejavy únavy v pokožke, vrásky, zašednutý dojem pleti – na to všetko útočí sérum z dielne japonského kozmetického výrobcu, ktoré pomocou patentovanej látky Multi-Capisolve 1124™ pôsobí proti kapiláry v pokožke. Pleť prirodzene čistí, zbavuje nedokonalostí a vyrovnáva jej farebný tón. Dodáva jej prirodzený jas. Podľa žien, ktoré prípravok používali v rámci štúdie, až 93 percent vnímalo pokožku ako na pohľad aj dotyk zdravšiu a živšiu.
Odporúčaná cena: 99 eur

Kiehl's Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate

Kozmetiku značky Kiehl's síce predávajú v susednom Česku, ale aj vzhľadom na to, že sa pravidelne umiestňuje v rebríčkoch najlepších prípravkov na trhu, sme ju nevynechali. Odborníci sa zhodli, že jeden z najväčších „zázrakov“ je koncentrát na korekciu vrások s až 10,5 percentným obsahom vitamínu C. Ten pokožku rozjasňuje a pôsobí proti starnutiu. Ako preukázali štúdie, výsledky sú viditeľné už po pár dňoch. Zaujímavosťou tiež je, že hoci prípravky s výrazným obsahom „céčka“ sa neodporúča používať denne, pri Kiehls to neplatí.

Nip+Fab – No Needle Fix Serum

Pri vráskach mnoho žien začne uvažovať nad ich vyplením. Dnešné možnosti estetickej chirurgie už predsa nepoznajú prekážky. V sére od značky Nip+Fab už z názvu vyplýva, že sľubuje vyplnenie vrások bez ihiel. Na pokožku pôsobí niekoľko aktívnych látok, o redukciu vrások sa stará patentovaný Osilift, Indinyl hydratuje a zjemňuje. Pokožku sérum hydratuje a výsledkom je napnutá, prirodzene oblejšia a plnšia tvár.
Odporúčaná cena: 24,99 eur

L'Oreál Paris Revitalift Filler Serum

Vyplnenie vrások a návrat plnosti do tváre, ktorá začína strácať elasticitu a formu. To sľubuje sérum z dielne francúzskeho výrobcu. Základom prípravku, ktorý pôsobí na pokožku, je kyselina hylaurónová. Sérum jej obsahuje desaťkrát viac ako iné séra značky. Prípravok tiež funguje na báze pôsobenia aktívnej látky fibroxyl, ktorá pôsobí priamo na bunky a navracia im schopnosť fixácie na kolegénové vlákna, ktorá sa prirodzene vekom mení a stráca.
Odporúčaná cena: 15,99 eur

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #pokožka #vrásky #sérum

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...