Šesť zdravých, tekutých elixírov krásy

Ak napíšeme "pite dva litre vody počas dňa", ak chcete mať krásnu pleť, nedozviete sa veru nič nové. Poradíme vám, čo okrem vody piť, ak chcete opeknieť.

19.02.2015 11:00
zelený čaj Foto:
Zelený čaj. Vždy dobrý.
debata

Zelený čaj

Obsahuje látky, ktoré pozitívne pôsobia proti starnutiu pokožky a tvorbe vrások. Za zmienku stoja napríklad polyfenoly a flavonoidy. Patria do skupiny antioxidantov, ktoré neutralizujú aktivitu škodlivých voľných radikálov v tele, čím zabraňujú oxidácii. Bunky v tele sa môžu obnoviť a starnutiu pokožky a tvorbe vrások vyhlásiť vojnu.

Kelové smoothie

Je pravda, že vypiť také kelové smoothie nie je veru žiadna hračka. Ale pokožka po jeho pravidelnej konzumácii teda stojí za to. Kel obsahuje veľa vitamínu A, čím prispieva k obnove buniek. A obnova buniek je afou a omegou krásnej pleti.

Smoothie s kelom. Foto: SHUTTERSTOCK
smoothie Smoothie s kelom.

Voda s uhorkou

Voda s plátkami uhorky je skutočný skrášľovací nápoj! Keďže uhorka obsahuje až 90 percent vody, hydratuje tiež pleť. Okrem toho pitím tohto nápoja dostanete do tela minerály (napríklad horčík a draslík). Starajú sa o rovnováhu alkalického pH pokožky a znižujú zápaly v tele.

Sójové mlieko

Vrásky, pigmentové škvrny, rýchle starnutie kože kvôli nadmernému vystavovaniu slnku? Rýchlo siahnite po pohári sójového mlieka! Je bohaté na minerálne látky a proteíny. Napríklad izoflavíny, ktoré sója obsahuje, pomáhajú práve preventívne pred spálením pokožky.

Sójové mlieko. Foto: SHUTTERSTOCK
sójové mlieko Sójové mlieko.

Šťava z granátového jablka

Granátové jablko je plné antioxidantov a obsahuje skoro dvakrát toľko polyfenolov ako zelený čaj. Toto všetko pôsobí fantasticky na hustotu kolagénu kože – pre pleť to znamená asi toľkoto: menej vrások, krajšie línie.

Čistá voda

Na koniec pre istotu znova zopakujeme, čo už iste poznáte: Voda, voda a ešte raz voda, je ten najlepší elixír krásy pre našu pleť. Výsledkom je sviežejšia a pevnejšia pokožka. Voda pôsobí ako denná detoxikačná kúra. Môžete si urobiť domáci minitest. Pozorujte, ako sa cítite a vyzeráte, keď počas dňa vypijete veľmi málo vody.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #voda #zelený čaj #hydratácia #vrásky #uhorka #sójové mlieko #elixír krásy

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....