Farby, kam pozriete! Jar aj leto v nich a bude z vás hviezda ulice

Konečne! Povedia si milovníčky žiarivých a výrazných farieb. Lookbook, ktorý sme pre vás pripravili, ponúka práve takéto odtiene.

16.02.2015 07:00
debata
More a život pod jeho hladinou je jednou z... Foto: Karen Millen
Karen Millen - lookbook - jar-leto 2015 - trendy More a život pod jeho hladinou je jednou z hlavných inšpirácií pestrej kolekcie Karen Millen. Reč nie je o tmavých zákutiach a hlbinách, ale tyrkysovými odleskami prežiarenou vodou plnou exotických a pestrofarebných rýb, koralov a rastlín.

Reč je o britskej značke dámskych odevov Karen Millen. Hoci ani ona sa túto jar nevyhla striedmej palete či strohejším líniám a jednoduchým strihom dámskych odevov, zároveň v časti kolekcie vytvorila veľký priestor pre farby, potlače a kombinovanie odtieňov, ktoré zo ženy spraví neprehliadnuteľnú hviezdu ulice. Za inšpiráciu určite stoja. Vybrali sme práve tie.

Šaty sa nosia s predĺženými svetríkmi, alebo...
Šaty sa nosia s predĺženými svetríkmi, alebo...
+9Vzorom kraľujú potlače kvetín a exotických...

Farby a vzory

Na prvý pohľad sa môže zdať, že ide o veľký mix žiarivých a výrazných farieb – ak ich však začnete vnímať v kombináciach a jednotlivých potlačiach, odhalíte jednu z výrazných inšpirácií tejto sezóny – more a život pod jeho hladinou. Nie, reč nie je o tmavých zákutiach a hlbinách, ale tyrkysovými odleskami prežiarenou vodou plnou exotických a pestrofarebných rýb, koralov a rastlín.

Výrazná podmorská inšpirácia. Foto: SHUTTERSTOCK
Výrazná podmorská inšpirácia. Výrazná podmorská inšpirácia.

Výrazná žltá, v kombinácii s jasnou modrou, akvamarínovou či tyrkysovou. Ružová, oranžová v kontraste s bielou alebo odtiene zelenkavej a pistáciovej – to všetko bude na jar a v lete 2015 v kurze. Vzorom kraľujú potlače kvetín a exotických tropických motívov – no sú akoby rozpíjané do látky, čo ešte akoby podčiarkovalo dojem pozorovania rastlín na podmorskom dne.

Strihy a siluety

Rovné alebo rozšírené kúsky garderóby sa skladajú jeden na druhý. Šaty sa nosia s predĺženými svetríkmi, alebo kabátikmi. Široké nohavice dopĺňa pletenina alebo kabátik, či vzorované sako do pása. Najmä letné modely šiat sú veľmi tvarovateľné, čo sa týka siluety. Ľahké materiály padajú na telo, no pri chôdzi sa začnú hýbať, vejú za postavou, dodávajú nový rozmer a efektnú atmosféru celkovému zovňajšku.

Vzorom kraľujú potlače kvetín a exotických... Foto: Karen Millen
Karen Millen - lookbook - jar-leto 2015 - trendy Vzorom kraľujú potlače kvetín a exotických tropických motívov - no sú akoby rozpíjané do látky, čo ešte akoby podčiarkovalo dojem pozorovania rastlín na podmorskom dne.

Kľúčový look

Farby a čo najviac! Už zo samotnej podstaty tohto trendu vyplýva, že by sa ženy nemali báť výraznejších farebných tónov. Podmorská inšpirácia sa objavuje aj v líčení a tak môžete svoj jarno-letný look ešte vyšpičkovať pomocou vhodných líčidiel. Nebojte sa experimentovať s farebnými kombináciami a vzormi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #more #Modra #vzory #Karen Millen #trend #farby #lookbook #žltá #jar-leto 2015

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....