Aká farba na vlasy sa hodí k vašej farbe pleti? Odborníčka radí

Dnes už azda ani niet dámy, ktorá by aspoň raz nevyskúšala farbu na vlasy. Pre mnohé je to vlastne už súčasť bežného rituálu starostlivosti o vzhľad.

14.02.2015 10:30
Pri výbere farieb na vlasy je dôležité brať do... Foto:
Pri výbere farieb na vlasy je dôležité brať do úvahy aj odtieň pokožky.
debata

Farbenie vlasov dokáže korunu krásy pozdvihnúť, ale zároveň nesprávna farba môže celkovému výzoru ublížiť. Aby sa tak nestalo, je dobré riadiť sa danosťami pokožky a jej farebnosti. Podľa nich by sa mal riadiť aj výber odtieňov, ktoré si žena zvolí na svoje kadere.

Vlasová expertka Aura Friedman, ktorú cituje server TheFashionSpot, radí vyberať starostlivo. Vychádza pritom z osvedčených pravidiel starostlivosti o farbu. Jej rady sú nasledovné.

Pre veľmi svetlú pleť s chladným farebným tónom

Platinová blond alebo plavé farby s popolavým nádychom budú to pravé – dokonale zdôraznia alabastrový odtieň pokožky a zvýraznia priam éterický vzhľad. Naopak, tieto dámy by sa mali vyhýbať tónom blond farbám so zlatistým nádychom. Tie zdôrazňujú červeň v tvári a pokožka bude vyzerať prehnane ružovo.

Pre veľmi svetlú pleť s teplými tónmi zlatej a ružovej

Dámy (ako herečka Emma Stone) by sa mali vyhýbať popolavým farbám, pretože tie vytvoria celkový unavený a akoby zašednutý dojem. Naopak, pleti prospeje, ak vlasy získajú sýtosť s hnedou farbou so zlatistými, alebo medovými tónmi.

Pre svetlú pleť s chladným farebným podtónom

Vyvarovať sa treba červených farieb a odleskov, pretože tie môžu v pokožke vytiahnuť začervenalý dojem. Zlatohnedá alebo gaštanová však budú vyzerať dobre.

Pre svetlú pleť s teplým podtónom

Vyvarujte sa výraznej čiernej či modročiernej. Namiesto nej voľte napríklad čokoládovú farbu, ktorú by v jednotlivých prameňoch mali zosvetľovať svetlohnedé pramene.

Pre olivovú pleť s chladným podtónom

V kombinácii s touto farbou pokožky ideálne podľa Friedmanovej fungujú odtiene škoricovej či orieškovej. Radí vyhýbať sa prehnanému zosvetľovaniu. Ak chce dáma kadere zosvetliť, je ideálnejšie vyskúšať svetlejšie konce – teda takzvané ombré.

Pre olivovú pleť s teplým farebným podtónom

Mnohé dámy s touto pokožkou láka zosvetlenie kaderí, ale odborníčka sa domnieva, že to nevyznieva prirodzene. Radí radšej prirodzené hnedé tóny, ktoré zdôraznia jemnosť a prirodzene opálený tón v pokožke.

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #triky #odborníčka #farbenie #farba pokožky

+ Ostaňte dnes doma a oddýchnite si, potrebujete to.
Využívajte svoje odborne znalosti a osviežte si ich....

+ Nájdite čas na relax, zmierni to stres.
Úspech v podnikaní je blízko, verte svojim schopnostiam....