Trendy na jar radia aj zemité farby, luxus podčiarknu flitre či látky

Trendom na sezónu jar a leto 2015 vládnu sedemdesiate roky, kvetinové vzory, alebo napríklad zdobenie strapcami. Ale pri tom sa ponuka nekončí.

06.02.2015 11:00
debata
Ženský šatník v sezóne jar a leto 2015 je nežný...
Liu Jo - lookbook - jar-leto 2015 - trendy Ženský šatník v sezóne jar a leto 2015 je nežný a romantický v prvkoch ako je plisovanie či zdobenie krištáľmi. Zároveň je však triezvejší a viac "casual" vďaka prvkom ako sú rovno strihané kabátiky, rozšírené nohavice, skrátené a tielkové topy.

Talianska značka Liu Jo je ďalšou z tých, ktorých lookbook si môžete prezrieť na Pravda.sk. Ponúka trendy, ktoré budú v nasledujúcich mesiacoch kľúčové a od ktorých sa môžete odpichnúť pri rozmanitej ponuke slovenských obchodov s odevmi.

Pyžamové nohavice slávia návrat do pozornosti.
Voľné šaty s prestrihmi, zdobené drobnými...
+15Ženský šatník v sezóne jar a leto 2015 je nežný...

Strihy a siluety

Sú moderné, jednoduché, prevláda rovná línia, prípadne jemne áčková línia tunikových šiat nad kolená. V prípade zvrchných častí odevu, ako sú kabátiky, bundičky do pása, alebo saká, platí, že základom je precízny strih a dekoratívnym prvkom vzor, prípadne drobný detail. To, čo sa u iných značiek objavuje ako návrat do 70-tych rokov v denimových zvonových nohaviciach, tu sa ponúka v komfortnej uvoľnenosti širokého strihu nohavíc na spôsob pyžamových nohavíc.

Farby a vzory

Kvetinové motívy si našli priestor aj v ponuke talianskej značky založenej v roku 1995. Nie sú však grafické a výrazné, ale s nádychom k abstrakcii, rozostrenosti, akoby rozpitého vzoru do materiálu. Farby sú narozdiel od žiarivých a pastelových farieb tlmenejšie. Okrem chladných tónov belasej alebo staroružovej, sa objavuje béžová, piesková, kaki, tmavomodrá alebo sivá. Najvýraznejším tónom sa stáva žltý.

Pyžamové nohavice slávia návrat do pozornosti. Foto: LIU JO
Liu Jo - lookbook - jar-leto 2015 - trendy Pyžamové nohavice slávia návrat do pozornosti.

Kľúčové looky

Nohavice majú dôležitý priestor, či už ide o úzky strih nohavíc, spomenuté pyžamové voľné nohavice, alebo voľné a skrátené nohavice na spôsob kulotov. Kombinujú sa s ľahkými topmi, blúzkami s jemnou potlačou, prípadne skrátené a podprsenkové topy. Priestor dostáva aj luxusný prvok v podobe kovových detailov, alebo trblietavých flitrov či kamienkov našívaných od šiat cez bundičky a džínsy až po kabáty. Dekoratívna je aj čipková výšivka na vrstvených šatách s vrchnou tylovou sukňou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #safari #trendy #kvety #lookbook #jar-leto 2015 #Liu Jo

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...