Obrazom: Jar je ženská. S čipkou, denimom aj nadýchanými sukňami

Kolekcia jar a leto 2015 z dielne britskej značky Marks & Spencer potvrdzuje dominantu ženskej elegancie a rafinovanosti, čistoty strihov a línií, ale tiež exotickej zdobnosti.

29.01.2015 07:00
debata (1)
Farebnosť kolekcie na jar a leto je síce... Foto: Marks & Spencer
Marks & Spencer - lookbook - jar-leto 2015 - trendy Farebnosť kolekcie na jar a leto je síce pestrá, ale dominantnejšie sú motívy smotanovej bielej, belasej či pieskovej a béžovej. K nim potom pribúda ružová v tónoch od staroružovej cez pastelovú a žuvačkovú ružovú až po výraznú lososovú a cyklámenovú. Marks & Spencer - lookbook - jar-leto 2015 -

V lookbooku s novými modelovými lookmi z Veľkej Británie sa dá nájsť, akým smerom sa uberajú trendy práve u tejto módnej značky.

Strihy a siluety

Na jednej strane uvoľnené, ležérne kreácie na spôsob 70-tych rokov, na druhej strane elegantné a veľmi ženské siluety, evokujúce 50-te roky prostredníctvom veľkých nadýchaných sukní do pol lýtka. Strihové podoby modelov sú lichotivé, ale zároveň stavajú na komforte pre postavu a pohyb. Výrazným prvkom sú tiež zavinovacie kúsky.

Marks & Spencer - lookbook - jar-leto 2015 -...
Čisté línie a moderné tvary a strihy sú...
+15V novej kolekcii dostali priestor orientálne...

Farebnosť

Je síce pestrá, ale dominantnejšie sú motívy smotanovej bielej, belasej pieskovej a béžovej. K nim potom pribúda ružová v tónoch od staroružovej cez pastelovú a žuvačkovú ružovú až po výraznú lososovú a cyklámenovú. V potlačiach prevažujú výrazné florálne motívy, ale prichádzajú aj prúžky – nie však symetricky presné, ale akoby rozpíjané do látky. V kurze sú aj kontrastné lemy či švy na puzdrových šatách, prípadne lampasoch nohavíc.

Kľúčové modely a trendy

Azda najväčší priestor dostáva Orient a inšpirácie, ktoré prináša v podobe štruktúr materiálov, výrazných kvetinových potlačí, ale tiež v podobe zavinovania, stuhových opaskov a širokých nohavíc. Doznieva štýl normcore, ktorý stavia na minimalizme a jednoduchosti, kombinovaní základných prvkov šatníka bez zbytočnej pompéznosti či dekoratívnosti. Cítiť tiež silný vplyv 70-tych rokov, jeho uvoľnenosť prinášajú prírodné materiály, čipka, spraný denim, a tiež voľné a splývavé strihy.

Denim má pevné miesto vo väčšine jarných... Foto: Marks & Spencer
Marks & Spencer - lookbook - jar-leto 2015 - trendy Denim má pevné miesto vo väčšine jarných kolekcií. Marks & Spencer odporúča strih džínsov na spôsob "boyfriend" - teda voľnejších, ležérnych, jemne vykasaných.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #trendy #farebnosť #lookbook #Marks & Spencer #strih #jar-leto 2015 #Orient

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....