Kokosový olej - na vlasy, na ruky aj na holenie!

Krém na ruky, holiaca pena, kondicionér, odličovač a lesk na vlasy v jednom? Nech sa páči, kokosový olej!

02.02.2015 09:00
kokosový olej Foto:
Všestranný a zdravý - kokosový olej.
debata (2)

Kondicionér

Kokosový olej by mal obsahovať, pretože do vlasov prenikne hlbšie, než iné oleje, napríklad slnečnicový. Vmasírujte ho do uterákom vysušených vlasov, zamerajte sa predovšetkým na suché končeky. Potom vlasy prečešte a zabaľte do uteráka. Pôsobiť nechajte celú noc. Ráno si vlasy umete šampónom ako zvyčajne. Budú lesklejšie a zdravšie.

Odličovač

Antibakteriálny, antimykotický a hydratačný – aj toto sú vlastnosti, ktorými sa môže kokosový olej pochváliť. A preto ho môžete použiť aj ako odličovač a pleťové mlieko v jednom. Vmasírujte olej krúživými pohybmi do tváre aj na krk. Potom opláchnite teplou vodou a zvyšok odstráňte vatovým tampónom.

Rozžiarovač

Chcete, aby sa vám vaše líčka sexi leskli? Vďaka kokosovému oleju budú pôsobiť sviežo a mladistvo. Najprv naneste make-up, potom kokosový olej na lícne kosti. Tie sa budú lesknúť a celý make-up bude napriek tomu pôsobiť prirodzene.

Peeling

Netreba ho kupovať v obchode – sú to zbytočne vyhodené peniaze. Veď si ho môžete rýchlo a ľahko vyrobiť aj doma. Pýtate sa ako?

Budete potrebovať: 3 lyžice kokosového oleja 1 lyžicu trstinového cukru (alebo morskej soli) čerstvú vanilku

Zohrejte tri lyžice kokosového oleja, pridajte lyžicu trstinového cukru alebo morskú soľ. Premiešajte a pridajte čerstvú vanilku. Hotovo. Masu votrite do tváre krúživými pohybmi. Peeling je výborný pre krvný obeh, odstránenie odumretých kožných buniek, dodá kože vlhkosť.

Na holenie

Bežná pena na holenie je zvyčajne zbytočne drahá a navyše z umelých prísad. Kokosový olej je však lacný, antibakteriálny a ešte aj perfektne vonia. Jeho upokojujúce vlastnosti chránia pokožku pred podráždením.

Krém na ruky

Predovšetkým v zime sú naše ruky suché a popraskané. Nemáte po ruke krém na ruky? Nezúfajte. Stačí, ak si ruky natriete kokosovým olejom. Natiahnite si na ruky rukavice a prespite s touto zázračnou „mastičkou“ celú noc.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #kondicionér #kokosový olej #trstinový cukor #peeling #holiaca pena

+ Na alkohol dnes zabudnite, zvoľte si dnes inú cestu.
Osviežte si myseľ a opakujte si čo už viete a k tomu sa...

+ Ostaňte dnes doma a oddýchnite si, potrebujete to.
Využívajte svoje odborne znalosti a osviežte si ich....